Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    92 / 100

Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano Riserva d'Abruzzo DOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano Riserva d'Abruzzo DOC 2018

22.00

Aprašymas

Asmeninis ir profesinis ryšys tarp Gianni Masciarelli ir Marina Cvetic 1991 metais sukūrė šią produktų liniją Marinos vardu. Vynas daromas iš keleto atskirų (Colle di Paolo, Fonte Filippo, Schiavone, Colle Rosina) vynuogynų mišinio, augančių 400mvjl. Vynas 15-20 dienų fermentuotas nerūdijančio plieno talpose, maceracija - 20/30 dienų, brandintas naujose ąžuolo statinėse 12/18 mėn.

Vynas kvepia vyšniomis, raudonosiomis slyvomis, gervuogėmis, juodaisiais serbentais, alyvuogių užtepėle, kava, raudonėliu, našlaitėmis. Elegantiškas, tvirtoko kūno,švelnių taninų.

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C  temperatūros prie lazanijos, picų, pastos su mėsos/grybų padažu, griliuje keptų ėrienos kepsnių, vidutinio kietumo sūrių.

Vertinimas

92 / 100

Wine Enthusiast

Aromas of brandy-soaked dark cherry, anise, allspice and chopped mint show depth, concentration and purity in this Montepulciano that sees time in French oak. It's rich in feel on the palate, but counterbalanced by a bright core of acidity that pushes along the dense berry and spice flavors. There's a polish to it all that makes it accessible in the near term, but it would also hold well through 2028.

Apie gamintoją

Nuo pat 1978-ųjų, kai Gianni Masciarelli (Džani Mašiareli) perėmė šeimos vyninę, esančią San Martino prie Maručinos miestelyje, jis pateko į Italijos vyndarių elitą. Vyninei priklauso 273,5 hektaro vynuogynų Pietų Italijoje, Abrucuose. Trylika nedidelių plotelių pabirę kalvotame ruože palei Adrijos jūrą. Dirvožemis kalkingas, turtingas mineralų. Auginamos tiek vietinės, tiek tarptautinės vynuogių veislės. Jo žymusis vynas "Villa Gemma" išgarsino 'Montepulciano' vynuoges, ir šiuo metu jos yra viena iš madingiausių Italijos veislių. Masciarelli pirmasis šiame kaimiškame ir atsilikusiame regione įdiegė šiuolaikinius vyndarystės metodus, pirmasis eksperimentavo su 'Chardonnay' ir 'Cabernet Sauvignon' veislėmis, o modernius gamybos metodus pritaikė ir vietinei baltųjų vynuogių veislei 'Trebbiano d‘Abruzzo' bei pagamino iš jos puikios kokybės vyno. "Castello di Semivicoli", "Marina Cvetic", "Villa Gemma" – trys šios vyninės vynai, skinantys laurus vyno konkursuose ir mėgėjų sudarytuose vynų sąrašuose. Po netikėtos vyndario mirties 2008 m. ūkį perėmė jo žmona vyndarė Marina Cvetic.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti