Raudonasis sausas
Šis klasikinis raudonasis vynas yra pavyzdinė Aglianico vynuogių iš Taurasi išraiška, Avelino provincijos vynuogininkystės istorija ir kultūra. Derlius po derliaus vynas išlaiko savo asmenybę, kuri jį išgarsino visame pasaulyje, nepakitusią: jis energingas ir puikios struktūros. Vynas daromas iš dviejų vynuogynų: Montemarano teritorijoje ( Avelino provincija) su pietryčių ekspozicija ir molio dirvožemiu bei Mirabella Eclano teritorijoje (Avelino provincija) su pietvakarių atodanga ir priesmėlio dirvožemiu. Vynuogynai išsidėstę 450mvlj aukštyje. Terminas Radici reiškia "šaknis".
Derlius renkamas rankomis. Ilga maceracia (apie 25 dienas) kontroliuojamoje temperatūroje (22°C-24°C). Vynas 24 mėn. brandintas prancūziško ir slavoniško ąžuolo statinėse ir 24 mėn. butelyje.
Plati ir turtinga aromatų puokštė: vyšnios, slyvos, mėlynės, džiovintos spanguolės, muskato riešutas, kvapnieji pipirai, smilkalai, grybiena. Apgaubiantis ir elegantiškas burnoje.
Tiekti 18 °C temperatūros prie skrudintos raudonos mėsos, žvėrienos patiekalų (troškinių su miško grybais/trumais), kiaulienos ragu, brandžių sūrių.
Bright ruby red with a slightly lightening edge. On the nose of ripe cherries and dark wild berries, echo of violets, leather and undergrowth, very complex. Fresh and salty on the palate, with fine-grained and well-integrated tannin, lots of ripe fruit, long finish.
Jau dešimtos vyndarių kartos valdoma vyninė oficialiai buvo įkurta 1878 metais, tačiau jos šaknys siekia XVIII amžių. Nuo pat pradžių Mastroberardino šeimos pagrindinis siekis buvo išsaugoti vietines vyndarystės tradicijas ir perduoti jas ateinančioms kartoms. Laikydamasi šio principo ir tuo pat metu nepamiršdama taikyti inovacijų, ji ne tik išsaugojo tokias senovės Pompėjos vynuogių veisles, kaip 'Piedirosso', 'Sciascinoso ', ‘Fiano‘, ‘Greco‘ ir ‘Aglianico‘ , tačiau jas pavertė regiono žvaigždėmis, kurių vynus mėgėjai ir profesionalai su susidomėjimu ragauja visame pasaulyje.