Atraskite unikalų vyną, kuris išsiskiria daugybe egzotiškų aromatų, primenančių vasaros šilumą ir saulėtus rytus. Šis vynas pasižymi gaiviais citrusiniais akcentais, derančiais su saldžiais džiovintų abrikosų, mangų, apelsinų žievelių, meduolių ir datulių aromatais. Vynas su subtiliu pistacijų kremo ir imbiero prieskoniu, kurie suteikia išskirtinį skonį.
Vynuogės, skirtos šiam vynui, skinamos tik tada, kai pasiekia aukščiausią brandą - rugpjūčio pabaigoje. Po skynimo, vynuogės džiovinamos rūsyje ir laikomos vėdinamoje patalpoje, kad būtų pasiektas geriausias saldumo lygis. Po 40 dienų džiovinimo, vynuogės spaudžiamos ir misos fermentacija vyksta lėtai, 18°C temperatūroje, siekiant išgauti turtingą ir intensyvų skonį.
Vynas saldus ir mėsingas, tačiau išlaiko gaivumą. Jo skonis primena cukruotą imbierą ir švelnius meduolių prieskonius. Subtilus saldumas ir citrusinių vaisių gaiva bei prieskonių derinys užtikrina išskirtinį skonio balansą.
Tiekti 10–12 °C prie vaisinių ar medaus desertų, vietoj deserto ar su mėlynojo pelėsio sūriais, kaip rokforas ar stiltonas,idealus sicilietiškos saldumynų ir ledų palydovas.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.