Saldusis saldus
Koncentruotas, sluoksniuotas, gerai subalansuotas, rafinuotas, erdvus ir įtemptas, su gražia citrusinių vaisių ir akacijos gėlių išraiška, kurią sustiprina mėtų gaiva.Susikaupęs ir traškus vynas fermentuojamas ir apie 20 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, kurių iki 70% gali būti naujos.
Patiekite 6-8 °C prie desertų su džiovintais vaisiais arba kaip desertą.
This is very layered and beautiful with dried fruit such as lemons, apricots and cooked apples. Full body, sweet fruit and a long and flavorful finish. Tight and focused. Phenolic yet fresh. Crispy.
Château Lafaurie Peyraguey ūkiui priklauso didelis 41 ha vynuogynų Soterne, apsodintas 93% Semillon, 6% Sauvignon Blanc ir 1% Muscadelle vynuogių. Vidutinis vynuogių amžius - 40 metų, tačiau vynuogyne galime rasti plotelių, pasodintų dar 1926 metais. 1796 m. birželio 22 d. ūkis aukcione buvo parduotas J. Lafaurie ir J. Maurosui, o pastarasis netrukus atidavė savo dalį Pierre'ui Lafaurie. Peyraguey buvo mėgstamiausias Ispanijos karaliaus Alfonso XII vynas, „pirkęs statinę už fantastišką 6000 aukso frankų kainą“. Vadovaujant Pierre'ui Lafaurie vyresniajam, vynuogynas įgijo puikios kokybės reputaciją. Jis buvo pripažintas oficialioje 1855 m. klasifikacijoje, kur Château Lafaurie-Peyraguey buvo pavadintas „Premier Cru Classé“, užimančia antrąją vietą sąraše. Priklausomai nuo derliaus metų Château Lafaurie Peyraguey saldusis vynas yra fermentuojamas ir apie 20 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, kurių iki 70% gali būti naujos.
Atkūrusi nepriekaištingą ūkio būklę, 2014 m. „Suez“ grupė pardavė Château Lafaurie-Peyraguey „Lalique“ generaliniam direktoriui Silvio Denzui. Šis verslininkas iš Bazelio ypač jautriai žvelgė į turtingą dvaro istoriją ir užsakė istoriko Rolando Kisslingo, kruopštaus archyvų amatininko, tyrimą. Su Silvio Denzu prasideda naujas ūkio gyvenimo skyrius…