Vilnius

Klaipėda

  • Wine Spectator

    96 / 100

Podere Il Carnasciale Carnasciale Toscana  IGT 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Podere Il Carnasciale Carnasciale Toscana IGT 2021

77,00

Aprašymas

Išskirtinis vynas iš labai retos 'Caberlot' vynuogių veislės, kuri pirmą kartą buvo identifikuota 1960-ųjų pabaigoje apleistame vynuogyne. Ši veislė auginama tik Il Carnasciale ūkyje, laikantis didžiausios pagarbos gamtai. Derlius renkamas tik rankomis.

Vynuogės nuimamos ir fermentuojamos mažose nerūdijančio plieno talpose (8-10 litrų), kuriose temperatūra palaikoma žemesnė nei 28-29° C. Kiekvieno vynuogyno vynuogės ir kiekvienos derliaus nuėmimo dienos derlius fermentuojami atskirai. Vyno gamyboje naudojamas nedidelis pridėtinių sulfitų kiekis.

Po malolaktinės fermentacijos vynas 22 mėn. brandinamas kruopščiai atrinktose prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 60 % yra naujos. Du trečdaliai statinių yra pagamintos iš Tronçais ąžuolo, o trečdalis – iš Allier ir Vosges ąžuolo, nuo šviesaus iki vidutinio skrudinimo. Nusiraminimui vynas dar 6 mėn. laikomas butelyje.

Vynas ryškios rubino raudonumo spalvos, turtingos aromatų puokštės: raudonųjų serbentų, juodųjų pipirų, grafito, prieskonių, kraujo, šalto dūmo, šeivamedžio uogų. Sultingas, pikantiškas, glotnių sausinančių taninų. Ilgo, uogiškai minerališko poskonio.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie žvėrienos troškinio, jautienos troškinių su miško grybais, brandintų kietųjų sūrių arba pasta bolognese. 

Vertinimas

96 / 100

Wine Spectator

With aromas of blackcurrants, blackberries, violets, liquorice and iron, this pure red wine is racy and well-structured. Harmonious and persistent, with a long aftertaste that has a salty flavour alongside the fruit, it is simply radiant.

Apie gamintoją

Ragosky šeima Podere Il Carnasciale vyninę įsteigė atokioje Chianti regiono Valdarno kalnų papėdėje. 1986 metais buvo pasodinti pirmieji 0,3ha 'Caberlot' vynmedžiai. Šiuo metu šeima prižūri beveik 5ha itin tankiai užsodintų 'Caberlot' vynuogių, Vyninę valdo Beatina ir jos sūnus Moritzas Rogosky, bendradarbiaudami su enologu ir vyndariu Peteriu Schillingu. Ši išdidi komanda itin sunkiai dirba gamindama pasaulinio lygio vynus, atsisakydama kompromisų dėl kokybės bet kuriame etape nuo žemės iki taurės.

Podere Il Carnasciale yra vienintelė vieta pasaulyje, kur auginama 'Caberlot' vynuogių veislė. Tai spontaniško Cabernet Franc ir Merlot kryžminimo vaisius. Skonio profilis artimesnis Cabernet Franc, o apmeleografinės savybės - Merlot.  Darbai vynuogynuose atliekami su didžiausia pagarba dirvožemiui ir augalams, atliekant minimalų įsikišimą. Genėjimas, pumpurų formavimas ir lapų priežiūra atliekami rankomis. Vyninė nenaudoja cheminių trąšų, herbicidų ir pesticidų. Ūkyje vykdoma ekologiška vynuogininkystė. Kiekvieno vynuogyno derlius kiekvieną derliaus nuėmimo dieną fermentuojamas atskirai. Vyno gamyboje naudojamas nedidelis pridėtinių sulfitų kiekis. 

Podere Il Carnasciale

Podere Il Carnasciale

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti