Raudonasis sausas
Derlius renkamas rankomis. Vynuogių sulčių fermentacija vykdoma atskirai, nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojant temperatūrą. Maceracija trunka 20 - 25 dienų. Pasibaigus fermentacijai, viskas sumaišoma ir vynas brandinamas naujose prancūziško ąžuolo statinėse 18 mėn. ir 6 mėn. butelyje.
Tamsios vyšnių raudonumo spalvos , mėlynių, gervuogių, tabako lapų ir cinamono aromatų. Svarus, švelnių taninų, ilgo poskonio.
Vyno brandinimo potencialas iki 15 metų.
Tiekti 16-18 ° C prie keptos raudonos mėsos, žvėrienos, brandžių sūrių.
A rich, juicy red with blackberry and blueberry character, medium to full body, round tannins and a flavorful finish. Hints of vanilla to the red fruit. Drink now.
Neeilinė Toskanos realybė - Poliziano ūkis, įsikūręs viduramžių kalnų miestelyje Montepulciano, Sienos provincijoje, pietinėje Toskanos dalyje. Ūkis įkurtas 1961. Nuo 22 ha vynuogynų išaugo 120 ha. Dinamiškasis Federico Carletti , kuris stojo prie ūkio vairo 1981m. ir šiuo metu vadovauja vyninei, sujungė tradicijas ir šiuolaikiškumą. Pjemonte baigęs vynininkystės mokslus, stažavosi įvairiuose vyno ūkiuose ir įgytą patirtį taiko "Poliziano". Ūkio pavadinimas "Poliziano" yra duoklė humanistiniam poetui Angelo Ambrogini , kuris gimė Montepulciano ir kurį vadino "Poliziano". Visi Poliziano vynai atspindi ilgą istoriją. Gimę 80-ais, jie išsaugojo originalias etiketes. Vynai daugiausia gaminami iš Sangiovese vynuogių, geriausiai žinomų šioje srityje. Poliziano dabar visuotinai laikomas vienu iš didžiųjų pionierių Vino Nobile di Montepulciano.