Raudonasis sausas
2019 metai buvo vėsesni, labiau klasikinio derliaus metai. Šių metų vynai pasižymi struktūriškumu ir puikiai tinka ilgesniam brandinimui. Aromatai yra išraiškingi – juntami braškių uogienės, laukinių čiobrelių, mėtos ir laukinių gėlių kvapai. Asili vynuogyno vynas išsiskiria elegancija ir rafinuotumu, jo skonyje dominuoja raudonos uogos ir šilkiniai taninai. Šis vynas yra subalansuotas, pasižymi žaisminga rūgštimi ir klasikiniu Barbaresco subtilumu.
Patiekti 16-18 °C prie keptos ėrienos, laukinės paukštienos patiekalų, šviežių kiaušininių makaronų pagardintų trumais ar kietais - vidutinio intensyvumo sūriais.
Youthful fruit character of ripe cherries and violets. On the palate, the wine is firm, rich in extract and medium-bodied. Precise on the finish. The tannins are a little rustic. Will improve and gain complexity as it matures.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.