Raudonasis sausas
Tamsios granato spalvos vynas, atsiskleidžiantis per subtilius lauro lapų, dūmo, vyšnių ir gėlių kvapus apsuptus vaisių natų. Dar daugiau kompleksiškumo suteikia džiovintų grybų, serbentų ir saldymedžio akcentai. Burnoje vynas aukščiausio lygio struktūros, šilkinių vaisių poskonis ir grynumas tik sustiprėja neįtikėtinai ilgame poskonyje kur atsiskleidžia raudonųjų, mėlynųjų ir juodųjų vaisių natos. Ištisas jų orkestras užbaigiamas triufelio akcentu.
Tiekti 16-18 °C prie ant grotelių kepto "Prime Ribeye" kepsnio su bulvių koše, triufeliais ir keptais smidrais, kepta anties krūtinėlė su porto padažu ir laukinių ryžių plovu arba keptuvėje kepto Čilės jūros ešerio su citrinų "Beurre Blanc" ir šafrano rizotu.
Deep garnet-purple, the 2016 Promontory comes barreling out of the glass with bold scents of black cherries, blueberry pie and licorice, leading to a slowly emerging core of crème de cassis, dark chocolate, black soil and truffles plus touches of cumin seed, mossy bark and beef drippings. The full-bodied palate is densely packed with muscular fruit, backed by a rock-solid structure of very firm, exquisitely ripe, grainy tannins and fantastic tension. The finish is both powerful and beautifully nuanced, hedonic and cerebrally gratifying. This singularly stunning expression of Napa Valley is to be released by the winery in 2021.
"Promontory" aukšto lygio Napos slėnio vyninė, daranti vieną raudonąjį vyną iš Cabernet Sauvignon vynuogių, augančių Oukvilio pietvakarių kalnagūbryje. Tai vienas brangiausių Kalifornijoje gaminamų vynų. 840 akrų (340 ha) ploto valdą, paslėptą nuo kitų regiono vynuogynų, Harlanų šeima įsigijo 2008 m. H. Viljamas Harlanas jį atrado aštuntojo dešimtmečio pradžioje keliaudamas po kalnus. Anksčiau vynuogės buvo parduodamos kitoms vyninėms.
Šiuo metu vynuogynai užima apie 80 akrų plotą, suskirstytą į daugybę sklypų. Nors gaminamas tik vienas Promontory Cabernet Sauvignon vynas, tai labai sudėtingas ir išskirtinis mišinys. Dėl skirtingo dirvožemio, ekspozicijos ir aukščio vynuogyne atliekama iki 70 skirtingų važiavimų, kad būtų galima surinkti optimalios būklės vaisius. Dėl to gaminama 30 ar daugiau skirtingų sudedamųjų vynų, kurie prieš maišymą metus brandinami statinėse. Po to sumaišytas vynas dar keletą metų brandinamas didelėse ąžuolo statinėse. Į rinką jis išleidžiamas praėjus penkeriems metams po derliaus nuėmimo. Vyninė atidaryta 2017 m. Joje dera pramoninis praktiškumas ir didelės erdvės, skirtos lankytojams ir renginiams. Tai kontrastas mažiau prieinamoms "Harlan Estate" ir "BOND", kitų šeimai priklausančių prekių ženklų, gamybos patalpoms.