Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio akmenuotame vulkaniniame dirvožemyje, šiauriniame Etnos ugnikalnio šlaite 700- 750mvjl. Vynmedžių amžius 50-100 metų. Fermentacija vykdyta nuolat palaikant 28-30° C temperatūrą. Po malolaktinės fermentacijos vynas 16-18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse ir didelėse prancūziško ąžuolo talpose. Prieš išpilstant 1 mėn. laikytas nerūdijančio metalo talpose.
Šviesios rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, slyvomis, skrudinta kava, bijūnais, pipirais. Kompleksiškas, gaivus, minkštų taninų, minerališkas.
Tiekti 16-18° C temperatūros prie pastos su mėsišku padažu, picos, skrudintos kiaulienos šoninės, vytinto kumpio, sūrių.
A stunning combination of fully ripe red stone fruit and berries with cool thyme and sage aromas leads you into the rich, but very well structured Etna red. Lovely balance of fruit and tannin, then a velvety finish with delicate wild-herb and mineral notes. From organically grown grapes.
Tenuta delle Terre Nere – tai prestižinė Sicilijos vyninė, įsikūrusi ant Etnos ugnikalnio šlaitų, šiaurinėje jo dalyje, netoli Randazzo miestelio. Tai viena iš pirmųjų ir labiausiai pripažintų vyninių, kurios veikla orientuota į šio unikalaus terroir‘o (dirvožemio, klimato ir vietovės) išnaudojimą kokybiškam vynui kurti.
Pagrindinė informacija apie Tenuta delle Terre Nere:
Įkurta: pradėta vystyti apie 2002 m., įkūrėjas – Marco de Grazia, žinomas Italijos vyno ambasadorius.
Vietovė: šiauriniai Etnos šlaitai, apie 600–1 000 m aukštyje virš jūros lygio.
Dirvožemis: vulkaninės kilmės – turtingas mineralais, akmenuotas, labai įvairus net ir skirtinguose sklypuose.
Vynuogių veislės:
Raudonosios: Nerello Mascalese (pagrindinė), Nerello Cappuccio.
Baltosios: Carricante (dažniausiai Etna Bianco vynuose).
Išskirtinumai:
"Cru" filosofija: Tenuta delle Terre Nere viena pirmųjų Etnos regione pradėjo gaminti vynus pagal Burgundijos stilių – atskirai iš kiekvieno "cru", t.y. pavienių vynuogynų, tokių kaip Calderara Sottana, Feudo di Mezzo, Guardiola, San Lorenzo, Santo Spirito ir kt.
Ekologiška praktika: vynuogynai tvarkomi laikantis ekologinės žemdirbystės principų, rankinis derliaus nuėmimas.
Stilius: vynai elegantiški, subtilūs, minerališki, turintys Burgundišką charakterį – ypač Nerello Mascalese vynai, dažnai lyginami su Pinot Noir dėl savo struktūros ir aromatinio profilio.
Populiariausi vynai:
Etna Rosso – bazinis, bet labai kokybiškas raudonas vynas.
Etna Bianco – elegantiškas baltasis, pagrįstas Carricante vynuogėmis.
Cru Etna Rosso vynai – premium klasės raudonieji iš konkrečių vynuogynų, skirtingi charakteriu, bet visada rafinuoti.