Raudonasis sausas
Áster Finca El Otero 2019 – tai rafinuotas ir sodrus raudonasis vynas, pasižymintis išskirtine pusiausvyra ir gilumu. Nosyje atsiveria intensyvūs juodųjų vaisių aromatai – gervuogių, slyvų – kuriuos subtiliai papildo prieskonių, vanilės ir šokolado niuansai.
Skonis – kompleksiškas, tekstūra kreminė, elegantiška struktūra. Taninai švelnūs, puikiai integruoti. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta koncentruotus, sodrius vynus su išraiškingu charakteriu.
Vynas gaminamas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, užaugintų mažame, vos 4 ha Finca El Otero sklype. Po malolaktinės fermentacijos vynas 15 mėn. brandintas naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Patiekite 16-18 °C prie žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių , vytinto kumpio.
Blackberries with refined black spices, cedar and walnuts on the nose. A medium-to full-bodied, tightly knit palate with velvety tannins and solid black and blue fruit. Very long, polished and complete. Drink or hold.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.