Baltasis sausas
Vynui pagaminti naudojama 90'aisiais pasodintų vynmedžių žaliava. Turchkeimui būdingas dirvožemis - granitas priklauso biotitinei granito rūšei. Jame gausu juodojo žėručio, kuris mikroorganizmų pagalba gali būti suskaidytas į geriausią, -molio, formą. Šie smulkesni elementai veikiami lietaus vandens migruoja į gilesnius dirvožemio sluoksnius maišydamiesi su kitais mineralais ir kurdami savitą vandens rezervuarų sudėtį. Be abejonės,vynmedžiai turi būti tam tikro amžiaus, kad šaknys pasiektų tokį gylį, tačiau patirtis įrodė, kad iš tikrųjų tokio porėtumo dirvoje šaknys gali prasiskverbti be didelių kliūčių. Biodinaminė vyndarystė prisideda paspartindama šaknų augimą taip pat.
Kitas žinotinas aspektas - šis vynuogynas pasižymi anksti atkeliaujančia šiluma, todėl nenuostabu, jog čia gaminami pirmieji vyninės riesling vynai.
Vyno fermentacija -18 mėnesių.
Intensyvios geltonos spalvos vynas kvepia obuoliais, citrinos žievele, baltaisiais pipirais, kriaušėmis, bičių vašku, šlapiu granitu. Tankus, sausos ir nokios rūgšties. Ilgo citrusinių vaisių poskonio.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie baltos žuvies su riebesniu padažu, krabų salotų, ryžiais įdaryto kalmaro, riebesnių minkštųjų sūrių.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/