„Born“ garsi Japonijos sakės darykla, siekianti išsaugoti tradicinį ir išskirtinį japoniškos sakės gamybos meistriškumą.
Aukščiausios kokybės sakė, gaminama Hyōgo prefektūroje, Japonijoje. Sakė gaminama iš Yamada Nishiki ryžių, kurie kruopščiai poliruojami iki 35 % lygio. Po fermentacijos, sakė brandinama 0 °C temperatūroje 2 metus.
Šviesiai gelsvo atspalvio gėrimas pilnas vyšnių, žiedlapių, raudonųjų vynuogių, egzotinių bei citrusinių vaisių ir vanilės aromatų. Jos skonyje susijungia du pasauliai - ramus ir kartu dinamiškas. Itin vaisiško, gilaus skonio.
Rekomenduojame patiekti atvėsintą iki 10 – 12 °C temperatūros. Prie šios sakės derės minkštieji sūriai, lengvos salotas su citrusiniais vaisiais ar jų padažu, keptos daržovės ar tofu su miso padažu.
Pradžioje dirbęs valiutos keitimo versle miestelio įkūrėjas 1860 metais įkūrė Kato Kichibee Shoten sakės daryklą. Šiuo metu jau 12-ta šeimos karta Fukui prefektūroje gamina išskirtinės kokybės sakę. Born vardu pavadintos sakes Japonijos imperatorius naudodavo įvairioms tradicinėms ceremonijoms, festivaliams ir savo svečiams vaišinti. Tai prekės ženklas reprezentuojantis pačią Japoniją. Visos Born sakės iki išpilstymo itin ilgai brandinamos žemoje temperatūroje. Tai leidžia užtikrinti nepriekaištingą skonio tyrumą bei koncentraciją.