Japoniška putojanti sakė gaminama Fukušimos prefektūroje, naudojant Chiyonishiki ryžius, kurie poliruojami iki 60 % lygio.
Putojanti sakė yra šiek tiek drumsta (natūralios nuosedos). Sakės aromate dominuoja vaisiški aromatai – abrikosai, baltieji persikai ir ananasai. Skonyje juntamos vaisiškos slyvaičių ir kriaušių natos, ilgas, subtiliai salstelėjęs poskonis.
Rekomenduojame patiekti 8 – 10 °C temperatūros. Puikiai dera prie šviežių jūros gėrybių, švelnių sūrių, vaisinių desertų ar tiesiog kaip šventinis aperityvas.
Nors Ninki Shuzo sakės bravoras Fukušimoje įkurtas dar 1897 metais, kurdami Ninki-Ichi sakę meistrai vadovaujasi ne tik tradicijomis, bet ir atsižvelgia į modernaus vartotojo poreikius. Gaminamos tik Ginjo ir Daiginjo kategorijos sakės (ryžiai poliruojami bent iki 60%). Visas darbas tik rankomis, jokios mechanizacijos. Ninki japoniškai reiškia populiarumą, o patį sakės pavadinimą galima iššifruoti taip: žmogus (NIN) gaminą sakę sudėdamas ten visą savo dvasingumą (KI) ir bando padaryti ją pačią geriausią [numeris vienas] (ICHI).