Tamakashiwa Junmai, tai Japoniška sakė, gaminama Gifu prefektūroje, Japonijoje. Sakė yra pagaminta naudojant vietinius Hidahomare ryžius, kurie darykloje kruopščiai poliruojami iki 55 % lygio, siekiant išgauti švarų ir subtilų skonį.
Sakė pasižymi švelniu ryžių, bei gėlišku aromatu. Yra lengvo kūno.
Rekomenduojamas patiekimas lengvai atvėsinus iki 12 - 14 °C temperatūros arba pašildytą. Sakė ypač gerai dera su turtingais, umami skonio patiekalais, pagardintais sojos padažu ar miso: pavyzdžiui, saldžiarūgščiai troškinta ayu žuvis, hoba miso yaki, bei jaučio uodegos troškiniu.
Kuramoto Yamada sakės darykla įsikūrusi Yoatsu miestely, iš kurio kilęs Čijunė Sugihara, išdavęs iki 10 000 vizų Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydams ir taip išgelbėjęs jų šeimas nuo nacistinio rėžimo. Bravoras įkurtas 1986 metais ant itin švarios Kiso upės kranto. Žymiausia Kuramoto Yamada darykloje gaminama sakė neabejotinai yra Tamakashiwa. Įdomu, kad ryžiai kruopščiai poliruojami pačiame bravore. Tai itin reta praktika. Šiuo metu sakės gamybai vadovauja jau šeštoji sakės darytojų karta. Kiekvienais metais ryžiai šiek tiek skiriasi, tad ir sakės skonis niekada nesigauna lygiai toks pat – kasmet stengiamasi atskleisti geriausias turimų ryžių savybes. Tamakashiwa sakė – daugiametė sakės čempionatų nugalėtoja: Japonijos sakių čempionate pagrindinį prizą laimėjo 1999, 2004, 2005, 2009, 2011, 2013 ir 2017 metais.