Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Case Vecie vynuogyno, augančio 450mvjl, kurio ekspozicija- pietryčiai. Fermentacija vykdyta 22-24 °C temperatūroje, taip išsaugant gaivius ir subtilius aromatus. Vynas fermentuotas kartu su odelėmis, du kartus per dieną jį perpumpuojant. Brandintas 1 metus didelėse ąžuolo statinėse.
Rubino spalvos vynas kvepia vyšniomis, balzamiku, vanile, karčiasiais migdolais, figomis, saldžiuoju tabaku, spanguolėmis. Sotus, švelnus, subalansuotas.
Likutinis cukraus kiekis -2,4g/l.
Tiekti 16–18 °C prie picų, pastos, vytinto kumpio, ant griliaus keptų dešrelių.
This Valpolicella lifts from the glass with fresh wild cherry and red-plum aromas giving way to violets, rosemary and fresh earth. The palate is bright with ripe red berries, allspice, vanilla, black tea and sweet and savory spices finishing with an electric acidity that keeps the palate refreshed after each sip.
Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.