Putojantis sausas
2002-ieji buvo nepaprasti metai Šampanėje, kuriems būdinga šilta temperatūra, be pernelyg karšto ar šalto oro. Šios išskirtinai palankios sąlygos prisidėjo prie brandos ir puikios skonių koncentracijos, idealiai tinkančios Chardonnay.
Auksinis vynas atskleidžia smulkiai putojančių burbuliukų liniją, kuri kyla ir ilgėja. Tai puikaus grynumo vynas, skleidžiantis baltų gėlių ir citrusinių vaisių aromatus.
Skonyje vynas išsiskiria turtinga ir gryna struktūra, pasižyminčia išskirtiniu subtilumu. Šio derliaus šampane gana ryškios kreidos minerališkumo natos būdingos prestižinio Côte des Blancs Chardonnay. Ilgas poskonis nešantis vanilės lazdelių užuominas.
Tiekti 8-10 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, kepto oto gardinto bešamelio padažu arba keptos lašišos.
Light golden yellow, silver reflections, fine, persistent, small-pearl mousseux. In the bouquet initially nuances of herbs and baked goods, fine nutty-tobacco aromas, mineral aspects dominate the fruit, with more air a multifaceted yellow aroma, a hint of ripe apple, dried apricots, a hint of white flowers in the background. Complex on the palate, a hint of wood nuances, silky texture, firm body, has the elegance and depth that only a champagne that has been aged for a long time on the lees has (it was 18 years), salty and focused on the finish, has great length and expression . Serve in a burgundy glass.
Įsikūrę 1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje prestižinėje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba ėmė sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Įdiegęs modernias technologijas ir pažangią įrangą, jis reikšmingai prisidėjo prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji sėkmingai vadovauja įmonei iki šiol.
2007 metais Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove, įrodydama savo lyderystę ir įtaką regione. „Duval-Leroy“ valdo 200 hektarų vynuogynų prestižiniuose Côte des Blancs, Montagne de Reims ir Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar jungiami prie didelių konglomeratų. Aukšta šampanų kokybė yra nuolat pripažįstama – 2008 metais „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas, o pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai jų šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.
Vyno stilius
„Duval-Leroy“ šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiu balansu, atspindinčiu skirtingų Šampanės regionų terroir ypatumus. Didelis dėmesys skiriamas ‘Chardonnay’ veislei, kuri dominuoja jų vynuogynuose Côte des Blancs.
Prestižiniai vynuogynai
„Duval-Leroy“ valdo vynuogynus trijuose pagrindiniuose Šampanės regionuose, kurių kiekvienas prisideda prie šampanų charakterio:
Šių skirtingų terroir derlius ir kruopštus darbas rūsyje leidžia „Duval-Leroy“ kurti įvairius ir aukštos kokybės šampanus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Duval-Leroy“ šampanai yra brandinami rūsiuose ilgą laiką, dažnai viršijantį apeliacijos reikalavimus. Tai suteikia jiems kompleksiškumo, smulkesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors kai kuriais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės cuvée, ypač „Blanc de Blancs“, turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir niuansų. „Duval-Leroy“ yra vertinami tiek dėl savo jaunatviško gaivumo, tiek dėl brandos kompleksiškumo.