Raudonasis sausas
Camensac stilių lemia biodinaminių metodų taikymas, geografinė padėtis ir mikroklimatas: švelnios žiemos ir karštos vasaros, taip pat ir vandenyno įtaka, bei žvirgždo dirvožemis. Aromatai atsiskleidžia per vyšnių, juodųjų serbentų ir šviežių slyvų kvapus. Kompleksiškumo jiems suteikia rožių ir nokių paprikų akcentai. Burnoje vynas minerališkas, išsiskiria mėlynių, serbentų bei apvalių taninų natos. Poskonis ilgas, čia išryškėja prieskonių ir slyvų akcentai.
Tiekti 16 – 18C prie jautienos kepsnio, pasta bolognese arba brandesnių sūrių.
Bright, soft and fruity with plum and currant character, with full to medium body and a chewy finish. Muscular.
One of the finest, if not the very best Camensac I have ever tasted, this wine possesses loads of black currants, black cherries, cedar wood and spice box as well as a bit of earth and underbrush. It is medium to full-bodied, very generously endowed and quite long.
Haut-Medoc apeliacijoje esančiam Chateau Camensac ūkiui priklauso 65 ha vynuogynų apsodintų Cabernet Sauvignon ir Merlot vynmedžiais žvirgždo dirvoje. Iki 2005-ųjų metų ūkis priklausė Forner šeimai, gaminančiai Marques de Caceres vynus Riochoje, o vyninėje konsultantu dirbo Garsusis Michel Rolland. 1855-ųjų metų Medoc Grand Cru klasifikacijoje Chateau Camensac buvo priskirtas 5-tam Cru.