Saldusis saldus
Šis Tokajus daromas iš kilniojo puvinio paveiktų vynuogių. Tauriosios uogos nuimamos rankiniu būdu, misa fermentuojama kontroliuojamoje temperatūroje. Vynas 2 metus brandinamas ąžuolo statinėse ir 1 metus laikomas butelyje.
Medaus, apelsinų, persikų, meduolių aromatų. Švelnus, koncentruotas, kremiškas, gaivus. Puikus saldumo ir rūgšties balansas.
Likutinis cukraus kiekis vyne apie 160g/l.
Rūgšties kiekis: 9,8g/l.
Ilgas brandinimo potencialas.
Tiekti 8 °C temperatūros prie desertų, mėlynojo pelėsinio sūrio, ančių kepenėlių( Foie gras).
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.