Raudonasis sausas
„Château Le Puy Emilien 2020“ – tai biodinaminis Bordo regiono vynas, puikiai suderinantis eleganciją, struktūrą ir inovatyvumą. Jis idealiai tinka ieškantiems autentiškos Bordo išraiškos.
Vynas pasižymi granato spalva ir juodųjų bei raudonųjų serbentų, skrudintų migdolų, grybienos, kedro ir raudonųjų slyvų aromatais. Burnoje jis yra mėsingas, šilkinis ir traškus.
Šis išskirtinis vynas gaminamas iš vidutiniškai 50 metų amžiaus ‘Merlot‘, ‘Cabernet Sauvignon‘ ir ‘Cabernet Franc‘ vynuogių. Jos auga molingose-dumblingose dirvose su molio ir kalkakmenio posluoksniu Saint-Émilion uolėtoje plynaukštėje.
Derlius nuimamas rankomis, vynuogės fermentuojamos su vietinėmis mielėmis, be chaptalizacijos, o vynas yra nefiltruotas. Su mažu sulfitų kiekiu (25 mg/l), šis vynas išties atspindi nelaužomą „Château Le Puy“ ūkio įsipareigojimą taikyti natūralios vyndarystės praktikas.
Vynas 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, laikantis biodinaminių praktikų.
Patiekite 16-18 °C prie jautienos troškinio su miško grybais, lengvai rūkytos jautienos dešros troškinio su raudonomis pupelėmis, žvėrienos troškinio su daržovėmis.
‚Château le Puy‘ vyninė įsikūrusi Bordo regione Prancūzijoje, dešiniajame krante netoli nuo garsiųjų Pomerol ir St. Emilion apeliacijų, mažiau žinomoje aukščiausioje Côtes de Bordeaux‘ apeliacijos dalyje, kur karaliauja ‚Merlot‘ vynuogė. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai su 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų ir miškų, tam kad sukurtų vientisą ekosistemą, kurioje niekada nebuvo naudota jokių cheminių trąšų, pesticidų, ir praktiškai nebenaudojama sulfitų. Visa tai netrukdo padaryti stabilų, gaivų, tyrą vyną, kuris perteikia terroir charakteristikas ir puikiai bręsta. Bordo vyno apžvalgininkė Jane Anson, kuri po ‚Château le Puy‘ bazinio vyno ‚Cuvee Emilien‘ 100 metų degustacijos, kurios metu buvo ragaujamas vynas nuo 1917 iki 2016 metų, teigia, kad „tai neabejotinai yra viena iš Bordo vyninių, kuri sulaukia per mažai dėmesio“. Kito jų garsaus vyno „Retour des Îles“ dalis gamybos vyksta Atlanto vandenyne keliaujant burlaiviu nuo Bretanės per Lisaboną, Brazilija, Karibų ir Azorų salas, Didžiają Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą kol vėl sugrįžta į Bretanės Duarnenės uostą. Apie savitą vyninės filosofiją, vyno gamybą bus proga išgirsti vakarienės metu.