Raudonasis sausas
Tiekti 18-20 °C prie raudonos mėsos patiekalų, žvėrienos, brandintų sūrių, sumuštinių su trumais.
The E. Pira e Figli - Chiara Boschis 2020 Barolo Cannubi is a fine and delicate wine, although there is a little more grit and richness in this warm vintage. The quality of the fruit is exceptional, especially its crisp ripeness. Dark cherry, blackcurrant, rose blossom, pink pepper and white limestone add considerable high-toned notes. The freshness is great and the fruit stays juicy, fueling a long, elegant finish. Only 4,000 bottles were made.
„Pira“ buvo sena vyndarių šeima, minima parapijų registruose nuo XVII a. Gigi Pira, legendinis senosios gamybos mokyklos atstovas, savo vynus kūrė rinkdamas vynuoges iš savo sklypų Cannubi, San Lorenzo ir Via Nuova vynuogynuose. Tačiau Pira prisirišimas prie tradicijų tuo nesibaigė: jis iš tiesų buvo paskutinis išlikęs vyndarys.
Nuo 1980 m. tęstinumą užtikrina Chiara Boschis ir jos tėvai Franco ir Ida, kuriuos su Pira jau sieja gili draugystė ir abipusė pagarba ir kurie atstovauja istorinei „Barolo“ gamintojų šeimai. Chiara yra viena pirmųjų moterų vyndarių Barolo. Jos stilius skiriasi nuo tradicinio. Vynai yra ryškūs, vaisiški, gausūs aromatų ir draugiškesnių taninų. Vynuogės auginamos laikantis ekologinės filosofijos, o visi procesai atliekami rankomis.