Raudonasis sausas
Tamsios, vos perregimos granato spalvos vynas pasižymi kompleksišku ir ekspresyviu aromatu, kuriame dominuoja tamsių uogų, skrudintų prieskonių bei odos kvapai. Burnoje vynas pilno, minkšto kūno, gausus sirpių taninų bei ilgai išliekančio saldymedžio bei tamsių uogų poskonio.
Tiekti 18 °C temperatūros Riedel Syrah taurėse greta keptos žvėrienos, ėrienos ar jautienos kepsnių. Prieš tiekiant vertėtų 30-čiai minučių dekantuoti.
Vyninė „Domaine Ott“ jau skaičiuoja savo veiklos šimtmetį. Vynui reikia laiko. Žmonės, darantys vyną, neretai jam atiduoda visą gyvenimą. Toks buvo minėtos vyninės įkūrėjas Marcelis Ottas, jo vaikai ir anūkai. Jo palikuonys savo rankose vyno verslą išlaikė apie šimtą metų ir tik 2004-aisiais buvo nupirkti garsiuosius šampano namus „Louis Roederer“ valdančios verslo grupės. Jau vien šis faktas rodo, kad vyninė tikrai yra išskirtinė. „Vyno enciklopedijos“ autorius Robertas Josephas tarp keturiolikos geriausių Provanso vyninių „Domaine Ott“ įrašė į pirmą vietą. 1896 metais iš Elzaso kilęs žemės ūkio inžinierius su iniciatyvia dvasia nusprendė imtis vyno verslo. 1912-aisiais pačioje Provanso širdyje, Var departamento plynaukštėse, buvusio grafo valdose, pastatytose XVIII amžiuje, jis įkūrė „Chateau de Selle“ ūkį, kur vynuogėmis užsodinti 48 hektarai. Ūkis keletą kartų buvo renovuotas, dabar jame auga daugiausia auga ‘Cabernet Sauvignon‘ ir ‘Semillon‘ vynuogės. Ūkis garsėja rožiniu vynu. Citata iš Amerikos spaudos: „Yra keletas vyninių, kurios esti vietos simboliais. Tokį statusą vasarą turi „Domaine Ott“. Išskirtinė vyno butelio forma, primenanti amforą ir kėglį, – tai aliuzija į senąją Provanso vyno istoriją, kurią per amžius kūrė graikai, romėnai, katalonai, galai, savojiečiai. Jau dabar kalbama, kad „Clos Mireille Rose Coeur de Grain“ taps Žydrosios pakrantės simboliu, išdidžiai stovinčiu paplūdimių restoranuose, jachtose šalia žvaigždžių“. http://www.domaines-ott.com/