Vilnius

Klaipėda

  • Decanter

    96 / 100

  • Robert Parker

    93+ / 100

Jean-Noel Gagnard Batard-Montrachet Grand Cru AOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Jean-Noel Gagnard Batard-Montrachet Grand Cru AOC 2018

816,00

Aprašymas

Tai trečiasis  žymiausias Burgundijos Grand Cru po Chevalier- Montrachet ir Montrachet. Vynuogynai sirpsta 240 - 250 m. vjl. Sąnašinis kalkakmenio, molio dirvožemis, geras drenažas. Švelniai išspaustos vynuogių sultys fermentuojamos ąžuolo statinėse, naudojamos laukinės mielių kultūros. Vynas brandintas su mielių nuosėdomis 18 mėnesių 228 L ąžuolo statinėse, iš kurių 80 % naujos. 

Ąžuolo statinėse brandintas, sodrus, svarus baltasis vynas kvepia sausmedžiu, sodo vaisiais, mandarinais, mieline tešla. Burnoje vynas svarus, velvetinės glotnios struktūros, kompleksiškas, ilgai trunkančio poskonio 

Patiekimas

Patiekti 12-14°C prie šviežios lašišos, pagardintos krapais, vėžių kreminiame padaže, šukučių, intensyvaus skonio sūrių, baltos mėsos patiekalų, kaip pavyzdžiuo veršienos.

Vertinimas

96 / 100

Decanter

This was the last wine I tasted on my three-week Burgundy tour and it was a great way to finish. Sourced from a 0.33ha block of 60-year-old vines on the Chassagne side of the Grand Cru, it's consistently the most patrician wine in Caroline Lestimé's range. Spicy, structured and stylishy oaked in 60% new barrels, it's powerful yet fresh with wonderful energy. Drinking Window 2023 - 2035

93+ / 100

Robert Parker

The 2017 Bâtard-Montrachet Grand Cru is very promising, offering up a lovely but youthfully reserved bouquet of crisp orchard fruit, vine blossom, honeysuckle, mandarin and pastry cream. On the palate, the wine is full-bodied, broad and ample, with a glossy, textural attack, good depth at the core, chewy extract and a gently oak-inflected finish. This is a very good Bâtard that exemplifies the house style.

Apie gamintoją

Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.

Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.

Vyno stilius

Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.

  • Baltasis vynas – minerališkas ir elegantiškas, su laukinių grybų, lydyto sviesto, džiovintų žolelių ir citrusinių vaisių natomis. Tekstūra sodri, bet išlaikytas gaivumas ir balansas.
  • Raudonasis vynas – nors vyninė daugiausia specializuojasi baltuosiuose, gaminamas ir ‘Pinot Noir’, pasižymintis subtiliu raudonųjų uogų charakteriu, švelniais taninais ir šilkine tekstūra.

Prestižiniai vynuogynai

Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:

  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets – elegantiškas, mineralus ir ilgaamžis ‘Chardonnay’.
  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean – turtingas, kompleksiškas, su subtiliu gėlių ir medaus aromatu.
  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Boudrières – žinomas dėl savo pilno kūno ir ilgai išliekančio skonio.

Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.

Jean-Noël Gagnard Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti