Baltasis sausas
Atraskite nepakartojamą Jean-Noël Gagnard Chassagne-Montrachet Les Masures 2023 – išskirtinį baltąjį Burgundijos vyną. Tai vaisiškas, svarus ir ilgą poskonį turintis vynas iš sertifikuoto ekologinio ūkio, kuriam vadovauja garsioji Caroline Lestimé.
2023 metų derlius gaminamas taikant subalansuotą vynifikaciją: pusė derliaus fermentuojama plieninėse talpyklose, o kita pusė – ąžuolo statinėse. Vynas demonstruoja viliojančias sviestines citrusinių vaisių natas, taip pat juntami žaliosios citrinos lapų akcentai ir baltųjų gėlių, migdolų bei kaulavaisių aromatai.
Burnoje dominuoja gyvybinga energija ir sūrus, ekspresyvus poskonis. Šis vynas pasižymi grynu, nepriekaištingu charakteriu, skonių aiškumu ir tvirta, tikslia struktūra. Tai tradicinė, tačiau ryški ir itin maloni Chassagne-Montrachet išraiška.
Caroline mano, kad tai geriausias jos ne Premier Cru lygio vynuogynas. „Les Masures“ yra šlaite tiesiai po kilniuoju „Champs Gains 1er Cru“.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie mėsingų žuvų (oto, menkės), omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis/baravykais. Ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.