Vilnius

Klaipėda

Jean-Noel Gagnard Les Masures Chassagne-Montrachet AOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Jean-Noel Gagnard Les Masures Chassagne-Montrachet AOC 2023

80,00

Aprašymas

Atraskite nepakartojamą Jean-Noël Gagnard Chassagne-Montrachet Les Masures 2023 – išskirtinį baltąjį Burgundijos vyną. Tai vaisiškas, svarus ir ilgą poskonį turintis vynassertifikuoto ekologinio ūkio, kuriam vadovauja garsioji Caroline Lestimé.

2023 metų derlius gaminamas taikant subalansuotą vynifikaciją: pusė derliaus fermentuojama plieninėse talpyklose, o kita pusė – ąžuolo statinėse. Vynas demonstruoja viliojančias sviestines citrusinių vaisių natas, taip pat juntami žaliosios citrinos lapų akcentai ir baltųjų gėlių, migdolų bei kaulavaisių aromatai.

Burnoje dominuoja gyvybinga energija ir sūrus, ekspresyvus poskonis. Šis vynas pasižymi grynu, nepriekaištingu charakteriu, skonių aiškumu ir tvirta, tikslia struktūra. Tai tradicinė, tačiau ryški ir itin maloni Chassagne-Montrachet išraiška.

Caroline mano, kad tai geriausias jos ne Premier Cru lygio vynuogynas. „Les Masures“ yra šlaite tiesiai po kilniuoju „Champs Gains 1er Cru“.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros prie mėsingų žuvų (oto, menkės), omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis/baravykais. Ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.

Apie gamintoją

Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.

Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.

Vyno stilius

Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.

  • Baltasis vynas – minerališkas ir elegantiškas, su laukinių grybų, lydyto sviesto, džiovintų žolelių ir citrusinių vaisių natomis. Tekstūra sodri, bet išlaikytas gaivumas ir balansas.
  • Raudonasis vynas – nors vyninė daugiausia specializuojasi baltuosiuose, gaminamas ir ‘Pinot Noir’, pasižymintis subtiliu raudonųjų uogų charakteriu, švelniais taninais ir šilkine tekstūra.

Prestižiniai vynuogynai

Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:

  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets – elegantiškas, mineralus ir ilgaamžis ‘Chardonnay’.
  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean – turtingas, kompleksiškas, su subtiliu gėlių ir medaus aromatu.
  • Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Boudrières – žinomas dėl savo pilno kūno ir ilgai išliekančio skonio.

Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.

Jean-Noël Gagnard Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti