Baltasis sausas
Vynas gaminamas iš vynuogių, kurios užaugintos geriausiuose Burgundijos regiono vynuogynuose. Tai užtikrina vyno kokybę ir pastovias skonio bei aromato savybes.
Vynas brandintas 8 - 10 mėn. plieninėse statinėse. Nedidelė dalis vyno, apie 30%, brandinama naujose ir senose prancūziško ąžuolo statinėse.
Vyno aromatas yra subtiliai sodrus. Dominuoja elegantiški baltųjų gėlių, prinokusių citrusinių bei geltonųjų vaisių kvapai.
Burnoje vynas vaisiško ir minerališko skonio. Citrusinių vaisių rūgštis suteikia vynui ilgai išliekantį gaivumo pojūtį skonyje.
Pateikti 10 - 12°C prie menkės, šamo ar paukštienos patiekalų su grietinėlės padažu. Taip pat, daugiaryžis pagardintas jūros gėrybėmis arba šviežių daržovių salotos sukurs puikų vyno ir patiekalo skonio balansą.
Nuo 1825 metų Faiveley šeima, valdanti savo vardo vyno ūkį „Domaine Faiveley“, su didele pagarba darbuojasi Burgundijos terroirs Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise. Ten gaminami grands crus ir premiers crus vynai. Iš kartos į kartą sūnums, kurie pasižymi ypatinga aistra ir meile vyndarystei, perduodamos vyno gamybos paslaptys. Jų tikslas yra gaminti pripažintus baltuosius („Chardonnay“) ir raudonuosius („Pinot Noir“). Šiai dienai „Domaine Faiveley“ yra didžiausias šeimos valdomas ūkis Burgundijoje. Tuo pačiu „Domaine Faiveley” yra vienas didžiausių vynuogynų savininkų šiame regione. Šio gamintojo vynai visuomet elegantiški ir nepriekaištingi. Burgundijoje kaip niekur kitur dirvožemis turi ypatingą reikšmę. Šią tiesą nuolat prisimena Faiveley šeima. Kiekviena karta atsakingai perima skrupulingai kiekvienoje apeliacijoje suskirstytus vynuogynų plotelius ir nesvarbu, kad čia auginamos tik dvi vynuogių veislės – ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’. Tačiau dirvožemio ir mikroklimato išskirtinumas leidžia gaminti charakteringus (angl. wine character), vienas nuo kito besiskiriančius vynus. Todėl suprantama, kad didysis ir svarbiausias darbas vyksta vynuogynuose, kurie prižiūrimi ir puoselėjami ištisus metus: žiemą vyksta genėjimas, pavasarį šalinami nereikalingi pumpurai, o vasarą rūpinamasi, kad uogos gerai sunoktų. „Domaine Faiveley“ turi 13 grands crus, 35 premiers crus ir 28 komunos vynus. http://www.domaine-faiveley.com/