Baltasis sausas
Tai rimtas austriškas 'Chardonnay'. Vynas pievų gėlių aromato su švelnia dūmine nata bei prieskoninių žolelių, citrusinių ir tropinių vaisių užuominomis. Minerališkas, akmenuotas poskonis. Vynas 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse:1/3 naujose ir 2/3 nauodotose.
Likutinis cukraus kiekis: 1,9g/l.
Rūgšties kiekis: 5,7g/l.
Tiekti 10–12°C temperatūros prie keptos lydekos, paukštienos.
Here’s a serious Austrian chardonnay that’s only just beginning to give its best. Lots of lees character and it really gives the wine some complexity. Good tannin structure and bright acidity, too. Long, quite austere but intense stony finish. Drink or hold.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.