Juodasis šokoladas (99%) nuo pat sukūrimo 1989 m. yra intensyviausias šokoladas pasaulyje. Itin didelis kakavos kiekis suteikia šokoladui intensyvumo, išskirtinumo, o prieskoniai (imbieras, cinamonas, Burbono vanilės ankštis) susitiprina pasimėgavimą ir išryškina aromatus. Be pridėtinių kvapiklių.
Sudedamosios dalys: kakava, cukrus, imbieras, cinamonas, Burbono vanilės ankštis.
Sudėtyje gali būti riešutų, gliuteno, pieno pėdsakų.
Energinė vertė (100g): 2547 kJ / 609 kcal, riebalai 55 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 34 g, angliavandeniai 24 g, iš kurių cukrų 1 g, baltymai 12 g, druska 0,02 g.
Laikyti sausoje, 16 - 18 ºC temperatūroje vietoje.
M.Cluizel - vienas gerbiamiausių šokolado gamintojų pasaulyje. Tik aukščiausios kokybės šokoladas, jokių kompromisų! Trečios kartos šokoladininkų valdomoje Prancūzijos „Cluizel“ šokolado gamykloje vyksta visas šokolado gamybos procesas nuo kakavos pupelių apdirbimo iki kakavos pastos ir šokolado plytelių, saldainių formavimo. Didžiausias šokolado meistrų uždavinys - kuo labiau išsaugoti kakavos natūralias skonines ir maistines savybes. Kad tai pasiektų Cluizel šokolado meistrai pupeles pradeda ruošti jau plantacijoje, kur jos vos nuskinamos plantacijoje paliekamos pirmajai fermentacijai, tuomet vėliau keliauja į Cluizel manufaktūrą, kur yra lėtai skrudinamos iki tobulos tekstūros. Skrudinimo etapas yra vienas svarbiausių norint atskleisti natūralias kakavos pupelės savybes.