Likerinis portas
Vynas daromas iš atskiro vynuogyno (Cima Corgo), vynmedžių amžius 30-80 metų. Sulčių fermentacija vykdyta didelėse atvirose akmeninėse talpose (port.lagares), juose vynuogės mindomos kojomis. Brandintas vynas didelėse ąžuolinėse talpose. Lengvo sodrumo vyšnių ir tamsių slyvų aromato. Gaivus, puikus saldumo ir rūgšties balansas.
Vynas su mažesniu sulfitų kiekiu - 41mg/l
Likutinio cukraus kiekis - 104g/l
tiekti 12-14 °C prie įvairių šokoladinių desertų, karamelinio pudingo, riešutų, džiovintų vaisių, tinka kaip aperityvas.
„Niepoort“- šeimos vyninė valdoma jau penktos kartos, Dirk ir Verena Niepoort. „Niepoort“ - labai aukštos kokybės portų ir raudonųjų vynų gamintojas, kurio sausi vynai įtraukiami ir geriausiųjų trejetuką. Iš gausios gaminamų portų kolekcijos „Niepoort“ garsėja tawny portais. Gaminami tawny portai yra iš konkrečių metų derliaus, kurio senumas nurodomas etiketėje. http://www.niepoort-vinhos.com/en/index.html