Burokėlių trauktinė su trumais.
Gastronomiškiausia spirito varyklos trauktinė, turinti burokėlių skonio. Dzūkiški barščiai su baravykais tapo inspiracija šiai trauktinei. Pritaikydami Italijos vyndarių išrastą technologiją gaminant Amarone stiliaus vynus, šioje trauktinėje naudojama šiek tiek džiovintus burokėlius. Trauktinės skonis šiek tiek saldus, su žemiškumo ir aštrumo natomis. O recepte naudojamų keturių ingredientų mišinys padeda dar labiau išreikšti burokėlio aromatą.
JAV vykusiuose apdovanojimuose „American Distilling Institute“ ji pelnė sidabro medalį
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis, burokėliai 5 %, koncentruotos obuolių sultys, krienų šaknų ir raudonųjų paprikų ekstraktai, džiovinta vaistinių gelsvių (Levisticum officinale) žolė, trumai.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.