1–96 iš 431
Baltasis vynas - tradicinis prie žuvies, jūros gėrybių, austrių, baltos mėsos (vištienos, kalakutienos, veršienos, kiaulienos) kepsnių, salotų derantis gėrimas, dažnai patiekiamas ir kaip aperityvas.
Baltasis vynas daromas iš baltųjų vynuogių veislių: ‘Chardonnay’, 'Sauvignon Blanc', 'Pinot Blanc', 'Riesling', 'Pinot Grigio / Pinot Gris', ‘Gewürztraminer’, 'Gruner Veltliner', 'Viognier', 'Grenache Blanc', 'Assyrtiko', 'Roussanne', 'Marsanne', 'Verdicchio', 'Fiano', 'Greco di Tuffo', 'Grecanico', 'Roero', 'Fallangina', 'Alvarinho/Albarino', 'Vermentino', 'Viura/Macabeo', 'Parellada', Xarello', 'Johaniter', 'St. Pepin', 'Varduva', 'Muscadet', 'Chenin Blanc', 'Aligote' ir kt.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis saldus
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. saldus
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis saldus
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis vynas - tradicinis prie žuvies, jūros gėrybių, austrių, baltos mėsos (vištienos, kalakutienos, veršienos, kiaulienos) kepsnių, salotų derantis gėrimas, dažnai patiekiamas ir kaip aperityvas.
Baltasis vynas daromas iš baltųjų vynuogių veislių: ‘Chardonnay’, 'Sauvignon Blanc', 'Pinot Blanc', 'Riesling', 'Pinot Grigio / Pinot Gris', ‘Gewürztraminer’, 'Gruner Veltliner', 'Viognier', 'Grenache Blanc', 'Assyrtiko', 'Roussanne', 'Marsanne', 'Verdicchio', 'Fiano', 'Greco di Tuffo', 'Grecanico', 'Roero', 'Fallangina', 'Alvarinho/Albarino', 'Vermentino', 'Viura/Macabeo', 'Parellada', Xarello', 'Johaniter', 'St. Pepin', 'Varduva', 'Muscadet', 'Chenin Blanc', 'Aligote' ir kt.
Baltajam vynui būdinga citrinos, šiaudų, aukso spalva ir citrusinių, atogražų vaisių, kaulavaisių, baltų, geltonų gėlių aromatas. Vyno fermentacija ir brandinimas dažniausiai vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, siekiant išlaikyti vaisiškumą ir gaivumą. Kartais baltasis vynas yra brandinamas ir ąžuolinėse statinėse, siekiant vynui suteikti aliejiškesnę tekstūrą, subtilius šviežių kepinių, sviestiškus aromatus bei kompleksišką skonį.
Baltojo vyno stilių formuoja vynuogių veislė, klimato sąlygos, dirvožemis ir vyndarystės metodai. Tačiau vyno kokybę lemia vyndario meistriškumas. Mūsų parduotuvėse galite rasti žymiausių pasaulyje baltojo vyno gaminotjų: Zind-Humbrecht, Mikulski, Gaja, Marina Cvetic, Georg Breuer, Knoll, Jurtschitsch, Henri Bourgeois, Ken Forrester, Serene vyno iš Burgundijos, Luaros slėnio, Elzaso, Wachau, Rheingau, Pjemonto, Kremstalio, Marlborough, Oregono, Abrucų, Pietų Afrikos ir kitų šalių ir regionų.
Patiekiamas atvėsinta iki 8-12 laipsnių Celsijaus.