Raudonasis sausas
Vynuogės vynui surenkamos iš skirtingų Burgos ir Valladolid augaviečių. Vidutinis vynmedžių amžius - 30 - 35 metai. Derlius surinktas rankomis. Šalta maceracija ir fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose. Vynas 12 mėn. brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse (33% naujos prancūziškos statinės, 34% vienerių metų prancūziškos ir amerikietiškos statinės, 33% dvejų metų prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinės) ir 12 mėn. butelyje. Intensyvios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis slyvomis, figomis, vyšnių kauliukais, vanile, saldymedžiu, kedru, dūmu, garstyčių sėklomis. Vidutinio svarumo, sirpių taninų, ilgo poskonio.
Tiekti 15 - 17 °C prie įvairių mėsos patiekalų, makaronų su mėsos padažu, kietų brandintų sūrių.
“Protos” istorija prasidėjo 1927m., kai 11 vynuogių augintojų susibūrė į kooperatyvą ir tapo pirmąja vynine Ribera del Duero regione. Šiuo metu kompanijai priklauso 700 ha nuosavų vynuogynų, dar 700 ha valdo vynuogių augintojai. Per beveik šimtmetį trunkančią istoriją vynuogių augintojų skaičius išaugo iki 270, o Bodegas „Protos“ tapo visame pasaulyje atpažįstamu prekės ženklu. www.bodegasprotos.com