Raudonasis sausas
Vynuogės nuskinamos iš skirtingų vynuogynų -Burgos ir Valladolid. Vidutinis vynmedžių amžius - 25 metai. Vynas 6 mėnesius brandinamas prancūziško bei amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėnesius butelyje. Maceracija vykdyta žemoje temperatūroje.
Kompleksiškas, bręstantis raudonasis vynas kvepia braškėmis ir vyšniomis, vanile bei saldymedžiu, dūmu. Burnoje - sausas, vidutinio svarumo, gaivios rūgšties, vidutinių, sirpių taninų, ryškaus raudonų uogų bei saldaus ąžuolo skonio, kuris jaučiamas tiek aromate, tiek skonyje, tačiau neužgožia vyne dominuojančio gaivaus vaisiškumo. Vynas stebina ilgai trunkančiu poskoniu.
Tiekti 15-17 °C prie įvairių mėsos patiekalų, makaronų su mėsos padažu, kietų brandintų sūrių.
“Protos” istorija prasidėjo 1927m., kai 11 vynuogių augintojų susibūrė į kooperatyvą ir tapo pirmąja vynine Ribera del Duero regione. Šiuo metu kompanijai priklauso 700 ha nuosavų vynuogynų, dar 700 ha valdo vynuogių augintojai. Per beveik šimtmetį trunkančią istoriją vynuogių augintojų skaičius išaugo iki 270, o Bodegas „Protos“ tapo visame pasaulyje atpažįstamu prekės ženklu. www.bodegasprotos.com