Vilnius

Klaipėda

  • EKO
Ampeleia Alicante Nero Toscana IGT 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Ampeleia Alicante Nero Toscana IGT 2020

37,00

Aprašymas

Dėl savo daugiasluoksniškumo vyno entuziastų pamėgstas vynas. Jaunatviškas ir vaisiškas vynas kartu atskleidžia eleganciją ir taurumą. Pradžioje juntami braškių ir gėlių aromatai palaipsniui persimaino su žemiškumu, prieskoniais, grafitu. Vynas yra beveik geriausias gastronominis derinys prie itališkos virtuvės patiekalų. Biodinaminė vyndarystė dažnai grąžina gamintojus prie užmirštų tradicijų paieškų: 'Alicante Nero' buvo vietinė vynuogių veislė viršutinėje Maremma provincijoje, tačiau dėl komercinių priežasčių tapo veik nekultivuojama.  Fermentacijos metu naudota 20% vynuogių su šakelėmis. Vynas 10 mėn. brandintas cementinėse talpose.

 

Patiekimas

Patiekite 14-16°C su tuno tartaro, troškintos antienos, pomidorų ir chorizo ​​dešros troškiniu.

Apie gamintoją

Visai šalia Tirėnų jūros ir viduramžių Roccatederighi miestelio kalvų, vakarinėje Toskanoje įsikūrusi vyninė Ampeleia – tai šiuolaikinės biodinaminės vyndarystės pavyzdys, kuriame tradicija dera su jaunatviška energija ir inovacijomis.

Vyninė buvo įkurta 2000-ųjų pradžioje, o jos širdimi tapo Marco Tait – charizmatiškas vyndarys, perėmęs ūkio valdymą būdamas vos 22-ejų. Jo vadovaujama Ampeleia komanda – tai jauni, entuziastingi žmonės, siekiantys kurti natūralų, terroir atspindintį vyną, su pagarba aplinkai ir kraštovaizdžiui. Vyninė sparčiai perėjo nuo ekologinės prie biodinaminės praktikos, o šiuo metu sertifikuota kaip biodinaminis ūkis.

Vyno stilius

Ampeleia vynai pasižymi natūralumu, gaivumu, itin švaria aromatine išraiška. Ūkio pagrindą sudaro ‘Cabernet Franc’ vynuogių veislė, kuri, pasak vyndarių, geriausiai perteikia Roccatederighi teritorijos charakterį – nuo mineralinių šlaitų iki pakrantės brizų. Kiti vyninės perlai – Ronos slėniui būdingos veislės ‘Grenache’ (vietiniu vardu ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvèdre’, kurios sukuria sultingus, gyvybingus vynus, tokius kaip Unlitro – stilingą, lengvą kasdienį raudonąjį vyną, išpilstytą į 1 litro butelius.

Vyninės vynuogynai

Ampeleia valdo įvairaus aukščio (nuo 200 iki 600 m virš jūros lygio) vynuogynus Maremos kalvose. Tokia įvairovė leidžia išgauti kompleksinius, elegantiškus vynus su aiškiu kilmės identitetu. Ūkyje taikomos tausojančios žemdirbystės praktikos: nenaudojami pesticidai, trąšos yra natūralios kilmės, o darbai atliekami vadovaujantis mėnulio ciklais.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Dauguma Ampeleia vynų brandinami betono ar didelėse ąžuolo statinėse, vengiant naujo ąžuolo įtakos. Tokiu būdu išlaikomas maksimalus vyno autentiškumas ir vaisiškumas. Nors šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, daugelis jų turi ir brandinimo potencialą, ypač aukštesnės kokybės raudonieji.

Šiandien Ampeleia laikoma viena iš įdomiausių biodinaminių vyninių Toskanoje, kuri įkvepia tiek savo vyno kokybe, tiek vertybiniais principais – atvirumu, bendruomeniškumu ir giliu ryšiu su gamta.

Ampeleia

Ampeleia

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti