Baltasis sausas
Galingas vynas, turintis savo nuotaikingą ir gausų pavidalą, daromas iš atskiro "Josephshöfer" vynuogyno, kurio dydis yra tik 5,0 ha. Pietinių šlaitų, kuriuose auga vynuogynai nuolydis iki 60 °, 165 m virš jūros lygio. Dirvožemis - kietasis pilkasis skalūnas.
Vynas kvepia apelsinų žiedais, jazminais, vanile, šviežiomis figomis ir persikais. Vyno struktūra - gili ir galinga, gaivi rūgštis, minerališkas. Ilgo, subalansuoto poskonio. Vynas turi ilgą brandos potencialą.
Likutinis cukraus kiekis - 6,4 g/l
Rūgšties kiekis - 8,7g/l
Tiekti 8-10 ° C prie krevečių (ar kitų vėžiagyvių) kokteilių, omarų, moliuskų sriubų, šukučių patiekalų, krabų torto, rūkytos lašišos ar upėtakio, vištienos patiekalų su grietinėlės padažu, makaronų su krevetėmis.
Reichsgraf von Kesselstatt – viena prestižiškiausių ir seniausių vyno daryklų Vokietijoje, įsikūrusi Mozelio regione. Įkurta dar 1349 metais, ši vyninė jau daugiau nei 650 metų garsėja aukščiausios kokybės 'Riesling' vynais, kuriuos kuria iš geriausių Mozelio, Saar ir Ruwer upių slėniuose augančių vynuogynų uogų.
Vyninė Reichsgraf von Kesselstatt yra tikras Rieslingo etalonas – nuo gaivaus ir lengvo iki kompleksiško ir ilgaamžio. Kiekvienas jų vynas – tai precizikos, tradicijos ir inovacijos derinys, kurį vertina tiek vyno kritikai, tiek kolekcininkai visame pasaulyje.
Kuo išskirtinė Reichsgraf von Kesselstatt vyninė?
Fokusas į terroir: Kiekvienas vynas atspindi konkrečią augavietę, dirvožemio struktūrą ir mikroklimatą.
Aukščiausios klasės 'Riesling': Nuo sausų „Grosses Gewächs“ iki subtilių Kabinett ir išraiškingų vėlyvojo derliaus vynų (Spätlese, Auslese).
Tvari vynuogininkystė: Dėmesys natūraliai aplinkai ir tvariam vynuogynų valdymui.
Statusas: VDP narys (Verband Deutscher Prädikatsweingüter)
Išskirtinumas: Nuosavi vynuogynai prestižinėse vietovėse – Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Josephshöfer, Scharzhofberger ir kt.
Griežti derliaus ribojimai – mažesnis derlius reiškia intensyvesnį skonį.
Vynų fermentacija su natūraliomis mielėmis – atliekama labai žemoje temperatūroje, kad išsaugotų subtilius aromatus.
Modernios vyno brandinimo sąlygos – užtikrina vyno ilgaamžiškumą, švarumą ir struktūrą.