IWA5 – išskirtinė sakė, sukurta buvusio garsiosios Dom Pérignon šampano namų vyndario Richard Geoffroy. Jis panaudojo savo patirtį būdingą šampano gamybai, ir pritaikė ją kurdamas unikalios išraiškos sakę.
Ši sakė yra sumaišyta iš net 20 skirtingų sakių, kurios pagamintos iš Yamada Nishiki, Omachi ir Gohyakumangoku ryžių, ir skirtingo jų poliravimo laipsnio. Kuriant IWA5, buvo naudojamos ne tik 5 skirtingos sakės, bet ir vyno mielės bei skirtingi gamybos metodai, kurie suteikia šiai sakei išskirtinį vynišką charakterį. Rezultatas – gilus, kompleksiškas ir elegantiškas skonis, patrauksiantis tiek vyno, tiek sakės mėgėjų dėmesį.
Assemblage 4: sumaišyta 2022 metais. Ryškūs ir rafinuoti aromatai, pirmiau atsiskleidžia gėlės, vėliau seka vaisiški kvapai. Aiškiai juntami baltieji pipirai - tai IWA sakės skiriamasis požymis. Gaivi ir aromatinga, kompleksiška ir elegantiška, skonyje atsiskleidžia subtili rūgštis. Ilgas poskonis.
Rekomenduojame patiekti 12 - 14 °C temperatūros. Prie šios sakės derinkite ant grotelių keptos vištienos filė su teriyaki padažu, antiena su slyvų padažu, omarus su citrusiniu padažu, krevetės tempūroje ar su poru rizoto.
Richardo Geoffroy siekis kurti pačius įspūdingiausius gėrimus pasaulyje atvedė jį į profesijos viršūnę. Gimęs Šampanės širdyje, jis tapo penktuoju „Dom Pérignon Champagne“ chef de cave ir 28 metus vadovavo legendiniams namams. Galiausiai tarė „Champagne is very complex, but sake beats it“ pradėjo naują eksperimentą, tikėdamas prisidėti prie prieš tūkstantį metų Japonijoje pradėtos sakės istorijos. Vis dėlto, tai nebuvo atsitiktinumas. Po pirmosios kelionės 1991 m. Richardo Geoffroy meilė Japonijos kultūrai ir žmonėms, tik pradėjo augti. IWA niekada negalėjo būti sukurta užsienyje. Jai buvo būtinos stiprios šaknys ir tradicija. Sakė gaminama naudojant archaiškiausią Kimoto metodą, kuris buvo ištobulintas dar 18 amžiuje. Medinėmis kartimis su mentelėmis trinant ryžius kartu su koji bei mielėmis išgaunama natūrali pieno rūgštis, kuri formuoja labai kompleksišką sakės skonį ir labai ilgą poskonį. Tai itin daug fizinio darbo reikalaujanti procedūra ir šiais laikais taikoma tik pačiose tradiciškiausiose sakės daryklose gaminant TOP linijos produktus.