Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio akmenuotame vulkaniniame dirvožemyje, šiauriniame Etnos ugnikalnio šlaite 700- 750mvjl. Vynmedžių amžius 50-100 metų. Fermentacija vykdyta nuolat palaikant 28-30° C temperatūrą. Po malolaktinės fermentacijos vynas 16-18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse ir didelėse prancūziško ąžuolo talpose. Prieš išpilstant 1 mėn. laikytas nerūdijančio metalo talpose.
Šviesios rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, slyvomis, skrudinta kava, bijūnais, pipirais. Kompleksiškas, gaivus, minkštų taninų, minerališkas.
Tiekti 16-18° C temperatūros prie pastos su mėsišku padažu, picos, skrudintos kiaulienos šoninės, vytinto kumpio, sūrių.
A stunning combination of fully ripe red stone fruit and berries with cool thyme and sage aromas leads you into the rich, but very well structured Etna red. Lovely balance of fruit and tannin, then a velvety finish with delicate wild-herb and mineral notes. From organically grown grapes.
Ūkis įsikūręs šiauriniuose Etnos ugnikalnio šlaituose su vynuogynais tarp Solicchiata kaimo ir Randazzo miesto. Vietovėje, kuri istoriškai pripažinta geriausia Sicilijoje raudonųjų vynuogių augaviete, tai nepaprasta vieta - ši „sala saloje“, tai yra Etna, kurią pasirinkome mes su broliu, nors kartais tikiu, kad iš tikrųjų vieta mus pasirinko. Vieta, kur gamta yra palaidūnė, bet kartu sunki. Mes stengiamės išreikšti rafinuotą ir daugialypį šios vulkaninės žemės mikroklimatą. Ūkio filosofija paprasta. - atsižvelgiant į ekstremalų klimatą ,subtiliai valdyti vynuogynus.