Baltasis sausas
,,Smaragd” vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Šio vyno aromatai atsiskleidžia per tabako, žolelių, kaulavaisių ir prieskonių natas, jas papildo obuolio ir mango poskonis. Burnoje vynas kompleksiškas suponuoja baltųjų vaisių, subtilios rūgšties natas.
Geriausiai ragauti - 2023-2037 m.
Tiekti 8-10 °C prie vėžiagyvių, midijų, austrių, spagečių su moliuskais, kalakutienos su špinatų koše, naminės paukštienos patiekalų.
The stunning nose of oranges and fresh tarragon pulls you into this succulent but very bright and animating gruner veltliner Samaragd. This has a wonderful vitality and clarity in spite of the richness on the mid-palate. Long, cool finish with delicate herbal notes. Drink or hold.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.