Baltasis sausas
Kaip taisyklė veik visi vyndario vynai, gaminami iš ant kalkakmenio auginamų Pinot-Gris vynmedžių, turi atskiro vynuogyno (angl."single vineyard") statusą (Clos Windsbuhl, clos Jebsal, Heimbourg ir Rotenberg). Dažnu atveju šis vynas gaminamas iš jaunučių (pasodintų ankstyvaisiais 1990) Pinot-Gris vynmedžių derliaus iš Clos Windsbuhl. Tačiau kartais vyndarys neapsiriboja tik Clos Windsbuhl ir naudoja kitų vynuogynų žaliavą. 2019-aisiais šiam vynui pagaminti buvo panaudotos uogos iš trijų atskirų vynuogynų - Clos Jebsal, Clos Windsbujl bei Heimbourg. Siekiant išlaikyti ne tik aukštą kokybę, bet ir stiliaus nuoseklumą vynai buvo maišomi po fermentacijos (kiekvieno vynuogyno derlius buvo fermentuojamas atskirai). Rezultatas - vyne juntamas nedidelis kiekis likutinio cukraus, todėl jis ne visai sausas, o pusiau sausas. Vyne juntamas puikus balansas, kurį įgalina gaivi ir energinga rūgštis (tai, ko galime tikėtis iš kultinių vynuogynų kaip šie). Vynas nestokoja charakterio ir kompleksiškumo, kurį įtakojo 6 mėnesiai brandinimo su mielių nuosėdomis.
Geltonai auksinės spalvos, bananų, apelsinų žiedų, imbiero, žaliosios citrinos aromatų, elegantiškos rūgšties ir vidutinio svarumo, ilgo poskonio vynas.
Patiekti 10-12°C temperatūros prie tailandietiškų ar indiškų patiekalų, kurie ruošiami su kariu, stipresnio aromato sūrių ( Munster, Epoisses), sodraus ančių kepenėlių pašteto.
Here’s a stunning wine for lovers of rich Alsace pinot gris, the very lively acidity enabling it to carry a hint of sweetness without any trouble at all. Serious, chalky structure behind all the flesh and wonderfully bright citrus character at the powerful finish. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/