
Atvira Lietuvos someljė mokyklos paskaita: LIETUVOS GASTRONOMINĖ TRADICIJA
- Data 2025-03-20 18:00
- Vieta Lietuvos someljė mokykla, Stumbrų g. 15, Vilnius
Gastronominė kultūra yra nematerialus paveldas. Tai nuolat besikeičianti, evoliucionuojanti tradicija, kurią periame iš savo senelių ir tėvų, pritaikome ją mūsų laikų gyvensenai ir perduodame savo vaikams. Paskaitos metu pakalbėsime apie Lietuvos gastronominės kutūros susiformavią ir raidą nuo proistorinių laikų iki dabarties. Bandysime suvokti, kodėl vieni gastronominės kultūros pokyčiai yra lengvai priimami, o kiti - atmetami. Aptarsime šiuolaikinius gastronomijos reiškinius, patiekalus, gaminius, kurie gyvuoja jau šimtus metų ir tuos, kurie buvo populiarūs, bet neišliko. Paskaita turėtų klausytojams padėti suprasti, kas yra Lietuvos gastronominė tradicija ir kaip ji veikia dabartyje.
Profesorius Rimvydas Laužikas "Lietuvos virtuvės tradicija: vietos gaminiai, įtakos ir ryšiai". Lietuviškos virtuvės knygų autoriaus, UNESCO nematerialiojo paveldo komisijos nario paskaita apie tai, ką ir kada valgė ir gėrė Lietuvoje nuo akmens amžiaus iki šių laikų.
Data: 2025-03-20, 18:00
Trukmė: 2 val.
Vieta: Lietuvos someljė mokykla, Stumbrų g. 15, Vilnius