Raudonasis sausas
100% Syrah from organically vineyard on limestone and granite solils. Wine is fermented in stainless steel and open-top wooden vats. Aged 24 months in oak barrels. Bottled unfiltered. "Suave, mineral-driven scents of fresh blackberry, cassis and exotic spices are accompanied by a building floral nuance. Sappy and sharply focused on the palate, displaying powerful lift to the concentrated black and blue fruit, violet pastille, olive paste and spicecake flavors. Finishes extremely long and alluring, with solid mineral thrust, a hint of black pepper and youthfully chewy but non-intrusive tannins." - Antonio Galloni
Serve at 16-18 °C with lamb dishes, grilled meats or mature cheeses.
Suave, mineral-driven scents of fresh blackberry, cassis and exotic spices are accompanied by a building floral nuance. Sappy and sharply focused on the palate, displaying powerful lift to the concentrated black/blue fruit, violet pastille, olive paste and spicecake flavors. Finishes extremely long and alluring, with solid mineral thrust, a hint of black pepper and youthfully chewy but non-intrusive tannins.
Vienas iš pagrindinių šiaurinės Ronos regiono Cornas apelacijos gamintojų. Jis daro vyną iš ‘Syrah‘ vynuogių. Šie vynai, garsėja savo veislės išraiška ir aksomine tekstūra. Geriausių Les Chaillots ir Reynard cuvées gaminama tik 500 vienetų. Allemand vynų gamyba iš esmės yra tradicinė – pavyzdžiui naudojama labai mažai naujo ąžuolo. Vynuogyno sklypų vynuogės fermentuojamos atskirai nerūdijančiojo plieno ir atvirose medinėse statinėse, o perkošimai atliekami kojomis. Allemand naudoja minimalų sieros kiekį, o vynai 18-24 mėnesius brandinami su mielių nuosėdmis. Galutiniai Allemand vynai išpilstomi į butelius nefiltruoti.