Vilnius

Klaipėda

Abruzzo DOC

1–11

Abrucaitai vyno regionas rytinėje Adrijos jūros pakrantėje. Nors vyno gamybos tradicijos Abrucuose siekia šeštąjį amžių prieš Kristų, deja, vynuogininkystė daugelį amžių buvo nustumta į nuošalę. Per pastaruosius 40–50 metų vyndarystė atgimsta dėl kooperatyvinių vyno daryklų, kurios šiandien pagamina maždaug 80 % viso regiono vyno. Istoriškai neturtingas Abrucų regionas dabar klesti ir įgauna ekonominį pagreitį. Pagal kiekybinę vyno gamybą jis išlieka penktas ryškiausias Italijos vyno regionas.

Skaityti daugiau
Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Prekės pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Italija Italija
    • Chardonnay - 5%
    • Cococciola - 15%
    • Trebbiano - 80%
    • Kvapnus, vaisiškas, sausas baltasis
  • 0,75 13 %
27.00

Abruzzo DOC

Abrucaitai vyno regionas rytinėje Adrijos jūros pakrantėje. Nors vyno gamybos tradicijos Abrucuose siekia šeštąjį amžių prieš Kristų, deja, vynuogininkystė daugelį amžių buvo nustumta į nuošalę. Per pastaruosius 40–50 metų vyndarystė atgimsta dėl kooperatyvinių vyno daryklų, kurios šiandien pagamina maždaug 80 % viso regiono vyno. Istoriškai neturtingas Abrucų regionas dabar klesti ir įgauna ekonominį pagreitį. Pagal kiekybinę vyno gamybą jis išlieka penktas ryškiausias Italijos vyno regionas.

Populiariausios vynuogių veislės Abrucuose: raudonosios ‘Montepulciano‘ ir baltosios ‘Trebbiano‘. Antraplanius vaidmenis atlieka kelios tarptautinės veislės, raudonosios: ‘Cabernet Sauvignon‘ ir ‘Merlot‘, baltosios ‘Chardonnay‘, bei vietinės, raudonosios vynuogės ‘Sangiovese‘, ir baltosios: ‘Passerina‘, ‘Pecorino‘ bei ‘Cococciola‘. 

Abrucai regionas turi universalią vynuogių veislę ‘Montepulciano‘. Raudonasis vynas gali būti brandinamas nerūdijančio metalo talpose, tada gaunamas patrauklus, vaisiškai šviežias, gaivus. Raudonasis vynas brandintas ąžuolo statinėse gilesnis, koncentruotas, tankus. Iš ‘Montepulciano‘ vynuogių daromas ir rožinis vynas - “Cerasuolo‘, kuris žavi gana tvirtu charakteriu, sultingumu. 

Baltieji vynai iš ‘Trebbiano‘ vynuogių būna  gaivūs,  lengvi, vaisiški. Vynai laikyti ąžuolo statinėse turi gerą kūną, gyvą rūgštingumą, išliekančias vaisių natas ir migdolų skonį.