1–7 iš 7
Meursault AOC – tai viena garsiausių ir prestižiškiausių Burgundijos Côte de Beaune apeliacijų, laikoma klasikiniu pavyzdžiu, kaip terroir gali atskleisti išskirtinę ‘Chardonnay’ vynuogių eleganciją, gylį ir tekstūrą. Šis kaimelis, įsikūręs tarp Puligny-Montrachet ir Volnay, nuo seno laikomas baltųjų Burgundijos vynų etalonu.
Apeliacija oficialiai buvo pripažinta 1937 metais, tačiau vyndarystės tradicijos Meursault siekia dar viduramžius, kai čia savo vynuogynus prižiūrėjo cistercionų vienuoliai. Šiandien ji apima apie 400 hektarų vynuogynų, iš kurių didžioji dalis skirta baltajam vynui – iš ‘Chardonnay’ veislės gaminama apie 96 % produkcijos.
Meursault terroir išsiskiria kalkingu-molio dirvožemiu, gausiai prisotintu akmenukų ir klinties, kurie užtikrina puikią irigaciją ir suteikia vynams išskirtinio minerališkumo.
Klimatas kontinentinis – šiltos dienos ir vėsūs vakarai leidžia ‘Chardonnay’ vynuogėms bręsti lėtai, išlaikant rūgštį, aromatiškumą ir subtilų balansą tarp svorio bei gaivos.
Meursault vynai garsėja savo kremiška tekstūra, riešutiškomis natomis ir minerališkumu. Aromate dažniausiai atsiveria prinokusių obuolių, kriaušių, citrusų, medaus ir sviestinių brioche bandelių tonai, lydimi subtilių ąžuolo prieskonių.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Čia nėra oficialių Grand Cru vynuogynų, tačiau garsiausi Premier Cru sklypai, tokie kaip Les Charmes, Les Genevrières ir Les Perrières, laikomi prilygstančiais Grand Cru statusui dėl savo kokybės, ilgaamžiškumo ir rafinuoto stiliaus.
Nedidelė dalis gaminamo raudonojo Meursault iš ‘Pinot Noir’ pasižymi subtiliu vaisiškumu, švelniais taninais ir išlaikytu Burgundijos charakteriu.
Meursault AOC – tai vynai, jungiantys eleganciją ir precizišką pusiausvyrą. Jais galima mėgautis jaunystėje dėl savo gyvumo ir vaisiškumo, tačiau jie taip pat puikiai bręsta 10–15 metų, išlaikydami struktūrą ir įgaudami kompleksiškumo.