1–18 iš 18
Garsiausias ir prestižiškiausias JAV vyno regionas, įsikūręs Kalifornijos šiaurėje, tarp Ramiojo vandenyno ir Sonomos kalvų vakaruose bei Napos kalnų rytuose. Tai vieta, kur vynininkystė tapo meno forma, o kiekvienas vynas – preciziško darbo, terroir pažinimo ir meistrystės rezultatas.
Oficialiai AVA (American Viticultural Area) statusas suteiktas 1981 m., tačiau vyno istorija čia prasidėjo dar XIX a. viduryje. Napa tapo tarptautiniu mastu žinoma po 1976 m. „Judgment of Paris“ degustacijos, kai Kalifornijos "Cabernet Sauvignon" ir "Chardonnay" pralenkė garsius Bordo ir Burgundijos vynus – šis įvykis pakeitė viso pasaulio požiūrį į Naujojo pasaulio vynus.
Regionas driekiasi apie 50 km nuo Carneros iki Calistoga, apimdamas daugybę mikroklimatų. Klimatas čia Viduržemio tipo – šiltos dienos, vėsūs vakarai ir rytinė rūkas nuo San Pablo įlankos. Tokios sąlygos leidžia uogoms išlaikyti gaivą ir aromatinį balansą net brandos metu.
Dirvožemiai – vieni įvairiausių pasaulyje: nuo vulkaninio pelenų sluoksnio ir bazalto kalvų iki aliuviinių slėnių, turtingų moliu ir smėliu. Ši įvairovė lemia ryškų vynų charakterį – nuo tankių ir tvirtų kalvų Cabernet iki švelnesnių, šilkinių slėnio vynų.
Pagrindinės veislės – ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Merlot’, ‘Cabernet Franc’, ‘Chardonnay’, ‘Sauvignon Blanc’ ir ‘Zinfandel’.
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Napa Valley sudaro net 16 subapeliacijų (AVA), tarp jų – Oakville, Rutherford, Stags Leap District, Yountville, Howell Mountain ir Atlas Peak – kiekviena jų turi savitą mikroklimatą ir stiliaus išraišką.
Šiandien Napa Valley AVA laikoma Amerikos vyno širdimi, simbolizuojančia kokybės, inovacijos ir terroir pagarbos sintezę. Tai regionas, kur kiekvienas butelis atspindi saulės, kalnų ir žmonių meistrystės darną.