1–11 iš 11
Viena dinamiškiausių ir seniausias tradicijas turinčių Italijos vyno apeliacijų, kurioje susilieja Viduržemio jūros klimatas, vulkaninės žemės energija, šimtmečių vyndarystės patirtis ir unikali Sicilijos kultūra. Tai regionas, kuriame vynas gimsta iš ekstremalių kontrastų – nuo saulėje įkaitusių pakrančių iki vėsių aukštikalnių Etna ugnikalnio šlaitų, nuo jūros druskos prisotinto oro iki mineralais turtingo vulkaninio dirvožemio.
Sicilijos klimatas yra sausas, šiltas, labai saulėtas, o ilgas vegetacijos laikotarpis leidžia vynuogėms pasiekti visišką fenolinę brandą. Nuolatiniai jūros vėjai padeda išvengti perteklinės kaitros ir užtikrina natūralų gaivumą. Dėl šių sąlygų Sicilia DOC vynai pasižymi ne tik turtingu aromatu, bet ir puikiu balansu, išlaikyta rūgštimi bei švariu, aiškiu skoniu.
Terroir čia itin įvairus:
Ši dirvožemių ir mikroklimatų įvairovė leidžia Sicilia DOC apeliacijai suburti tiek autochtonines, tiek tarptautines veisles, kurios saloje įgauna savitą charakterį.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Regiono paveldo širdis – vietinės vynuogės:
Taip pat sėkmingai auginamos ir tarptautinės veislės, tokios kaip 'Syrah', 'Cabernet Sauvignon', 'Chardonnay', kurios saloje įgauna saulėtą, ryškų, vaisišką charakterį.
Sicilijos vyndarystės istorija siekia senovės graikus ir finikiečius, o per amžius sala buvo vienas aktyviausių vyno prekybos centrų Viduržemio jūroje. Šiandien Sicilia DOC jungia tradicijas ir modernų požiūrį, pereidama prie tvaresnės, organiškos ir natūralios vyndarystės filosofijos.
Visa tai suteikia vynams gryną, ryškų, saulėtą, bet elegantišką charakterį, kuriuo Sicilija garsėja visame pasaulyje.