1–7 iš 7
Kremstalis (Kremstal) – vienas seniausių ir įdomiausių Austrijos vyno regionų, įsikūręs aplink Kremso miestą, kur Dunojaus upės slėnis pereina į kalvotą vidinį kraštovaizdį. Čia Alpių vėsuma susitinka su Panonijos šiluma, o šis kontrastas sukuria idealias sąlygas vynuogėms bręsti išlaikant eleganciją ir gyvybingumą.
Regiono šlaitai dengti gneiso, kalkakmenio, molio ir žvyro dirvožemiu – jie suteikia vynams struktūros, sodrumo ir minerališko charakterio. Dėl tokio terroir Kremstalis yra laikomas vienu harmoningiausių Austrijos regionų, kur subalansuotas klimatas leidžia derėti tiek vaisiškumui, tiek gaivumui.
Kremstalio simbolis – ‘Grüner Veltliner’ ir ‘Riesling’. ‘Grüner Veltliner’ čia atsiskleidžia su baltojo pipiro, citrusų ir prinokusių kriaušių natomis, o ‘Riesling’ – su akmeniniu minerališkumu ir kristaline rūgštimi. Be to, čia gaminami ir išraiškingi raudonieji vynai iš ‘Zweigelt’, pasižymintys šiluma ir subtilia taninų struktūra.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Kremstalis jungia Wachau eleganciją ir Kamptal intensyvumą, todėl jo vynai laikomi universaliais – tinkančiais tiek kasdieniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.
Tai regionas, kuriame Dunojaus vėjas, kalvų akmenys ir vyndarių kantrybė kuria vynus, kupinus šviesos, skaidrumo ir preciziškumo – tikrą Austrijos šiaurės perlą.