1–11 iš 11
Vagramas (Wagram) – tai vienas iš unikalių Austrijos vyno regionų, įsikūręs į šiaurę nuo Dunojaus, tarp Krems an der Donau ir Tulln miestų. Jo pavadinimas kilęs iš įspūdingo, kilometrus besitęsiančio žemės pakilimo – loess’o terasos, kuri nuo seno formavo kraštovaizdį ir vyndarystės tradicijas. Šiltos, saulėtos vasaros, gaivinantys vakarų vėjai ir Dunojus, subalansuojantis temperatūras, sukuria idealią aplinką aromatingoms vynuogėms. Dirvožemis – mineralais turtingas, purus loess’as – suteikia vynams apvalumo, švelnumo ir subtilų prieskonių atspalvį.
Regionas garsėja savo 'Grüner Veltliner', kuris čia įgauna sodrų, prieskoniuotą charakterį, taip pat elegantišku 'Riesling', retesne, bet istoriškai reikšminga 'Roter Veltliner' ir subtiliais raudonaisiais, tokiais kaip 'Zweigelt'. Vagramo baltieji dažnai būna kupini vaisiškumo, tačiau pakankamai struktūruoti, kad puikiai bręstų butelyje. Jie dera tiek prie austrų klasikos – nuo šnicelio iki 'Tafelspitz', tiek prie modernių gastronominių derinių.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Oranžinis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Vynininkystės istorija čia skaičiuoja daugiau nei du tūkstantmečius – nuo romėnų laikų iki šiandienos, kai vis daugiau vyndarių renkasi ekologišką ir biodinaminę praktiką. Regioną sudaro kelios mažesnės vynuogynų zonos, kiekviena turinti savitą mikroklimatą, bet visas jas vienija Vagramo esmė – pagarba dirvožemiui, tradicijai ir natūraliam vyno charakteriui. Vagramo vynai – tai daugiau nei gėrimas: tai Austrijos Dunojaus pakrančių kraštovaizdis, istorija ir žemės dosnumas vyno taurėje.