Raudonasis sausas
Tai tik 40-oji „Riserva“, kurią kada nors gamino „Biondi-Santi“, yra būtent 2013 metų. Vynmedžių amžius - 25 metai. Vynas daromas tik išskirtinai gerais metais. Vynas 36 mėn. brandintas Slavonijos ąžuolo statinėse. Prieš vartojimą rekomenduojama bent 8 valandas vyną dekantuoti.
Vynas kvepia slyvomis, gervuogėmis, juodaisiais pipirais, santalu, tabaku, cinamonu, laužaviete, balzaminio acto padažu. Elegancija, gyvybingumas, gilumas - šio didingo vyno savybės.
Vyno brandinimo potencialas iki 100 metų.
Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Aromas of forest berries, rose and camphor with whiffs of underbrush and new leather slowly take shape on this radiant red. Elegant to the point of being almost ethereal, it's still youthfully austere, featuring tangy cranberry, sour cherry, orange zest and star anise before a black tea finish. Tightly wound, refined tannins and bright acidity provide the framework. This needs several years or more to fully come together and develop to its full potential. Drink 2028–2048.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso