Putojantis
Iš 20 skirtingų Grand ir Premier Cru vynuogynų esančių Montagne de Reims ir Côte des Blancse kaimeliuose auginamų Pinot Noir ir Chardonnay vynuogių sultys fermentuojamos atskirai. Vyne malolaktinis virsmas įvyksta pilnai. Šio vintažinio šampano brandinimas su mielėmis truko 7 metus.
Dozažas - 7 g/l
Švelnaus geltonio vynas kvepia migdolais ir anakardžiais, baltomis gėlėmis. Taurėje skleidžiasi šviežių kepinių ir skrudintos duonos aromatais, cukruotų vaisių žievelėmis. Burnoje vynas kontrastingas: griežtos struktūros vynas pasižymi gaivia rūgštimi bei sūrstelėjimo įspūdžiu, pilnumo suteikia kreminės tekstūros puta.
Patiekti 6-8 °C temperatūros prie kreminės tekstūros, minkštų sūrių, vėžiagyvių, moliuskų, baltos žuvies.
Pol Roger's just-released 2013 Brut Vintage is a beautifully chiseled, incisive wine that will appeal immensely to purists. Unwinding in the glass with scents of citrus zest, white flowers, crushed chalk and hints of fresh sourdoughs, it's medium to full-bodied, racy and precise, with a nicely concentrated and tightly wound core, tangy acids and an elegant pinpoint mousse. After the rich, muscular 2012 vintage, the 2013 represents quite a contrast; I'm not sure we'll see its stylistic like again for some time, so readers with classically inclined palates will want to stock up—advice I'll be following myself.
Išskirtinumas ir elegancija - du žodžiai, geriausiai apibūdinantys Pol Roger šampano namus, tad nenuostabu, jog šių namų gėrimas buvo Vinstono Čerčilio, kurio vardu pavadintas gamintojo "prestige cuvee", favoritas. Daugiau nei 150 metų gyvuojantys šampano namai, yra nepriklausomi ir valdomi tos pačios Roger šeimos, kuri iš kartos į kartą stengiasi gaminti šampaną, kurio kiekvienas butelis tampa šių šampano namų ambasadoriumi. To siekdami Roger šeimos nariai patys atrenka patikimus vynuogių augintojus bei vynuoges, kurias iš jų perka, ir aktyviai dalyvauja šampano gamybos procese.