Raudonasis sausas
Vynas 18 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse, iš jų kasmet atnaujinant trečdalį. Aromatai atsiskleidžia per nokių vaisių ir žvėrienos kvapus, jie suteikia vynui elegancijos ir harmonijos, būdingos didiesiems Pomerol regiono vynams. Château Haut-Ferrand vynuogynas, esantis Pomerolio plynaukštės centre užima maždaug 4,5 ha plotą, dirvožemį sudaro žvirgždas ir molis.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie jautienos, žvėrienos, ėrienos kepsnių.
Jeanas-Baptiste'as Gasparoux, gimęs 1874 m. Davignac mieste, Prancūzijoje, 1902 m. Libourne pradėjęs prekiauti vynu, padėjo „Château Ferrand“ pamatus. Jo sūnus Fernand Gasparoux įgyvendino savo svajonę tapti vyno augintoju ir 1934 m. įsigijo Château Ferrand. Bėgant metams valda išsiplėtė iki 12 hektarų ir įgijo puikią reputaciją. 1975 m. Fernandas įsigijo papildomų vynuogynų Pomerolio plynaukštėje ir įkūrė Château Haut Ferrand. Šiandien Chateau valdo 1981 m. jį perėmęs Henry Gasparoux, jo sūnūs Jeanas-Pascalis ir Philippe'as bei anūkas Matthieu. Kartu jie puoselėja šeimos vyndarystės tradicijas, kartu diegdami modernų ir atsakingą požiūrį į aplinką. Nuo 2019 m. „Château Ferrand“ gavo HEV3 ir ISO 14001 sertifikatus, pabrėžiančius jų įsipareigojimą laikytis tvarios praktikos. 2021 m. Chateau pradėjo taikyti ekologinio ūkininkavimo standartus. Naudojamos natūralios trąšos ir daugiausia dėmesio skiriama dirvožemio regeneracijai.