Grand Cru šampano vakarienė su pačiu Eric Rodez - Vilniuje
- Data 2024-10-04 19:00
- Trukmė 3 val.
- Vieta Trakų g. 14, Vilnius (Senators & Co. renginių erdvė)
Tokie Šampanės vyndariai kaip Eric Rodez į Lietuvą atvyksta itin retai, tad su džiaugsmu ir pasididžiavimu kviečiame į išskirtinio Eric Rodez šampano vakarienę su pačiu vyndariu ir į Vilnių iš pajūrio atvyksiančia „Toli nuo klasikos“ šefe ir kūrėja Lina Žileviče.
Vakarienės metu degustuosime Grand Cru šampanus, juos pristatys pats Eric Rodez bei „Vyno klubo“ ekspertai, o prie šampano bus priderintas specialiai vakarienei sukurtas meniu.
Vakarienė vyks anglų ir lietuvių kalbomis.
KADA: 2024.10.04 19:00
KUR: Trakų g. 14, Vilnius (Senators & Co. renginių erdvė)
BILIETAI: 280 eur (dviems 520 eur. )
ERIC RODEZ IŠ ŠAMPANĖS
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija.
Vyndarys visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais, vynuogynuose naudoja aromaterapiją.
Eric Rodez gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse, o didelė dalis jo šampanų iš anksto nuperkami šampano entuziastų ir kolekcininkų.
Tai išskirtinė, itin meniška, jautri ir įdomi asmenybė, su kuria kiekvienas pokalbis neišvengiamai pasisuka ne tik apie vyndarystę, bet ir apie filosofiją, muziką, meną ir malonumo suteikimą žmonėms.
MENIU KURIA – LINA ŽILEVIČĖ (TOLI NUO KLASIKOS)
Į Vilnių vakarienės proga atvyksta „Toli nuo klasikos“ kūrėja Lina Žilevičė.
Būdama didelė Eric Rodez fanė, L. Žilevičė kuria specialų meniu, kurį pristatys vakarienėje dalyvaujantiems svečiams.
Anot tarptautinio restoranų gido „Falstaff“ įvertinusio restoraną 87/100, kūrybiškumo „Toli nuo klasikos“ netrūksta. Kartu su meniškuoju Eric Rodez vakarienė turėtų būti nenugalimas duetas.
VAKARIENĖS MENU
- Champagne Eric Rodez Cuvee des Crayeres Ambonnay Grand Cru
Jūrų šukutė, ruošta žemoje temperatūroje su cirtinų žievelėmis ir laukinių pajūrio rožių konfi / vištų odų traškutis / skrudintų garintų migdolų kremas
- Champagne Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru
Foie gras parfit / brioche / raudonų obuolių vos liestų raudonais sičuano pipirais ir medumi coulis / bičių žiedadulkės
- Champagne Eric Rodez Cuvee des Grands Vintages Ambonnay Grand Cru
Pieninio paršelio šoninės rožė, ruošta obuolių sultyse, tipiškuose provanso prieskoniuose / vėžių bisque/ vėžių uodegėlės / kepti antaniniai obuoliai
- Champagne Eric Rodez Rose Ambonnay Grand Cru
- Champagne Eric Rodez Les Beurys Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2017
Karvelio krūtinėlė, kepta svieste / foie gras ir rudeninių aviečių padažas, švelniai marinuotos šiltos vyšnios / peletrūnas / potepis džiovintų levandų žiedų / morkų, obuolių sviestinis kremas
Traškus krepšelis / naminės varškės kremas / madagaskaro vanilė / rudeninės avietės / ruby šokoladas
Jei turite alergijų maisto produktams - parašykite komentaruose, pirkdami bilietus
_____________________________________________
Daugiau informacijos
- Renginyje gali dalyvauti tik asmenys nuo 20 metų
- Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama
- Bilietai į renginį negrąžinami ir nekeičiami
- Nusipirkę bilietą gausite el. pirkinio patvirtinimą. Jis gali būti naudojamas kaip bilietas.
- Šis bilietas galios tik nurodytos datos renginiui
Visas planuojamas degustacijas rasite čia: https://www.vynoklubas.lt/renginiai
Turite klausimų? Susisiekite telefonu +370 5 213 84 31 arba el. paštu [email protected]