Išskirtinė degustacinė Gaja vakarienė
Paskelbta: 2017-02-01
Išskirtinė degustacinė Gaja vakarienė
Vasario 22 d. 18:30 “DINE” restorane vyks degustacinė GAJA vyno vakarienė.
Penkis vakaro gėrimus pristatys vyninės atstovė Sara Cabrele.
Vakaro vynas:
GAJA Ca'marcanda Vistamare Toscana IGT 2015
GAJA Rossj Bass Langhe DOP 2015
GAJA Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2014
GAJA Pieve Santa Restituta Sugarille Brunello di Montalcino DOCG 2004
GAJA Conteisa Langhe DOC 1999
Laikas: vasario 22 d., trečiadienis, 18:30 val.
Vieta: Restoranas DINE (Gedimino pr. 35, Vilnius)
Kaina: 130€ asmeniui, vietų skaičius ribotas.
Registracija: [email protected]
Plačiau apie vyninę:
GAJA vyninė valdoma jau penktos kartos, įkurta 1859 m. Giovanni Gaja, dabartinio savininko Angelo Gaja senelio. Būtent Angelo Gaja išgarsino vyninę modernizavęs vynuogynus ir vyninę, pabrėždamas aukščiausią vyno kokybę ir vynuogynų priežiūros svarbą, iš kurio gimė šeimos moto – “mes nedarome tiesiog Barbaresco, Barolo, Bolgheri ar Brunello vyno, mes daroma Gaja vynus”.
Angelo Gaja taip pat Pjemonto regione pristate prancūziškas vynuogių veisles – Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, iš kurių gimė keletas legendinių vynų, kaip Gaia&Rey. Žinoma iki šiol svarbiausi šios vyninės vynai yra Barbaresco, Barolo ir Barbera ir jų atskiri vynuogynai. Ne be reikalo Angelo Gaja vadinamas „Barbaresco karaliumi“.
1994 ir 1996 metais Gaja šeima įsigijo dvi vynines Toskanoje – tai Pieve Santa Restituta (Brunello di Montalcino) ir Ca'Marcanda (Bolgheri). Tai tapo nauju iššūkiu, tačiau ne mažiau sėkmingu. Anot Wine Advocate kritikų, pastarųjų Toskanos ūkių vynai sulaukia per mažai dėmesio ir įvertinimų iš vyno entuziastų.